Duran Çetin (Duran Çetin Kimdir? - Hakkında - Hayatı)

Duran Çetin (Duran Çetin Kimdir? - Hakkında - Hayatı)   Konuyu açan: biyografist   İlk Mesaj: 10-25-2010 (17:58)   Son Mesaj: 10-25-2010 (17:58)    Cevap: 0    Gösterim: 1390  

    10-25-2010

    Duran Çetin (Duran Çetin Kimdir? - Hakkında - Hayatı)

    Alt Kategori: Edebiyat


    Öykü ve roman yazarı. Konya’nın Çumra ilçesine bağlı Apasaraycık köyünde 1964 yılında doğdu. İlkokulu köyünde, ortaöğrenimini Çumra İmam Hatip Lisesinde (1981) tamamladı. Selçuk Üniversitesi İlâhiyat Fakültesinden 1986 yılında mezun oldu. Aynı yıl Eskişehir’e bağlı Sarıcakaya ilçesinde başladığı öğretmenliğe, Turhal, Kulu ve Çumra’da uzun yıllar devam etti. Hâlen Konya’da öğretmenliğini ve okul idareciliğini sürdürmektedir.


    Evli ve iki çocuk babası olan yazar, öykü ve roman çalışmalarına devam etmektedir. Her kesimden insanımızın dertlerini, kültür ve yaşam biçimlerini işleyerek, okuyucuyla bütünleştirme düşüncesiyle romanlarını yazmaya ve yayımlamaya devam ediyor. Faydalı olmayı ve iyi insan yetiştirmeyi hedef edinen yazar, hikâye ve roman konularını seçerken dikkatli davranarak iyiye, güzele yönlendirmeyi hedefliyor. Ahlaki yozlaşmanın topluma verdiği sıkıntıları hikâye formatıyla okuyucularına anlatarak onları ahlaki bozulmanın etkisinden uzak tutmayı amaçlıyor.


    Edebiyat Otağı, Berceste, Yeni Kardelen, Son Çağrı, Yedi İklim, Dergah, Hece gibi basılı, Edebistan.com, Kırkikindi, Hikayeler.Net, Hikayelerarşivi, Dinlence, İzedebiyat, Sanatalemi gibi internet dergilerinin yanında bölge gazetelerinde hikaye ve yazıları yayımlanmaktadır.


    İlk yazı hayatına Eskişehir İki Eylül Gazetesinde başlayan Çetin, gazete yazılarını uzun yıllar boyunca sürdürmüştür. Radyolarda farklı alanlarda programları hazırlayıp sunmuştur. Televizyon ve radyo programlarına konuk olmanın yanı sıra konferans ve söyleşilere devam eden Çetin, kitap okumanın önemine vurgu yapmak ve kitabı gündemde tutmak amacıyla bir televizyon kanalında “Kitap OkuYorum” ismiyle program hazırlayıp sunmaktadır.


    Duran Çetin, Türkiye Yazarlar Birliği Konya Şubesi yönetim kurulu üyesidir.


    Yayınlanmış eserleri:


    Bir Kucak Sevgi, Öykü, 2007, Beka Yayınları (2. baskı)
    Güller Solmasın, Öykü, 2007, Beka Yayınları (2. baskı)
    Bir Adım Ötesi, Roman, Beka Yayınları
    Kırmızı Kardelenler, Öykü, Beka Yayınları
    Yolun Sonu, Roman, Beka Yayınları
    Portakal Kızım, Roman, 2008, Beka Yayınları, (2. baskı)
    Sana Bir Müjdem Var, Öykü, 2007
    Beka Yayınları Gözlerdeki Mutluluk, Öykü, Beka Yayınları,
    Toprak Gönüllüler, Roman, 2008, Beka Yayınları,




    Latest 5 Biyografi





    Duran Çetin (Duran Çetin Kimdir? - Hakkında - Hayatı) Yorumları