Dilek Zertunç (Dilek Zertunç Kimdir? - Hakkında - Hayatı)

Dilek Zertunç (Dilek Zertunç Kimdir? - Hakkında - Hayatı)   Konuyu açan: biyografist   İlk Mesaj: 10-25-2010 (18:35)   Son Mesaj: 10-25-2010 (18:35)    Cevap: 0    Gösterim: 1158  

    10-25-2010

    Dilek Zertunç (Dilek Zertunç Kimdir? - Hakkında - Hayatı)

    Alt Kategori: Sanat



    1969 yılında İstanbul'da doğdu.İstanbul Teknik Üniversitesi Türk Müziği Devlet Konservatuarı'nda Necati Giray ile viyolonsel eğitimine başladı.Öğrencilik yıllarında Faris Akarsu, Nejdet Varol, Tülin Korman, Ruhi Ayangil gibi ünlü sanatçıların şefliğinde konserler verdi, radyo ve televizyon programlarına katıldı.
    1983-1986 yılları arasında İstanbul Müzik Festivali'ne katıldı. 1988 yılında öğrenci iken,TRT İstanbul Radyosu'na T.M bölümünde akitli saz sanatçısı olarak göreve başladı. Aynı zamanda İstanbul Devlet Senfoni Orkestrası'nda konserlere devam etti. TRT için hazırlanan Kurtuluş Dizisi' müziğini İstanbul Devlet Senfoni Orkestrası ile yorumladı. 1988-1989 yıllarında Bosphorus grubu ile Yunanistan'ın çeşitli şehirlerinde konserler verdi. Radyo ve Televizyon Programlarına katıldı.Konserlerin CD'leri yapıldı.Yine bu yıllarda "Altın Kızlar" grubunu kurdu.


    1991 yılında İ.T.Ü. Türk Müziği Devle Konservatuarı saz bölümünden (viyolonsel) mezun oldu. 1991'de Çanakkale Ezine'de tertiplenen "Yaylı sazlarda vücut tekniğini kullanmak" amaçlı özel iki haftalık çalışma sonunda Helmut Rocholl'dan master kurs sertifikası aldı. 1993'de TRT İstanbul Radyosu'nun Türk Müziği Bölümünde kadrolu saz sanatçısı olarak göreve başladı. Bu görevde beş sene çalıştı. 1994'de Prof.Alexander Rudin'in master kursuna katıldı. 1993-1996 yıllarında İstanbul Üniversitesi Devlet Senfoni Orkestrası'nda şef Yevgeni Samilov ile konserler verdi.1998'de ABD'nin Illinois eyaletinin Chicago kentinde,Klasik Chicago Senfoni Orkestrası şef Joseph Glymph ile konserler verdi.


    ABD'de bulunduğu süre içinde Indiana Üniversitesi'nde öğretim görevlisi Prof. Janos Straker ile çalışma imkanı buldu.Ayrıca New York'da Julliard School of Music'de Yo Yo Ma'nın yaz kurslarına katıldı. Chicago De Paul Üniversitesi'nde dil eğitimi aldı. 1999 yılında Türkiye'ye dönerek Pera Güzel Sanatlar'da eğitim danışmanlığı görevine başladı. Bir yıl kadar çalıştıktan sonra Tango Orkestrasında ve TRT Türk Müziği bölümünde akitli viyolonsel sanatçısı olarak tekrar göreve başladı. 2002 yılında Bakırköy Belediyesi İspirtohane Oda Orkestrası şef Erşad Baghirov ve Pop Caz Orkestrası şef Nail Yavuzoğlu ile grup şefi olarak görev yaptı.


    Bakırköy Belediyesi bünyesinde seri konserler verdi.TRT İstanbul Radyosu Tango Orkestrası'nda şef Engin Ege yönetiminde radyo bantlarına katıldı,konserler verdi.Kültür Bakanlığı Devlet Tiyatrosu'nda Müzikal oyunda görev aldı. 2003 yılında özel bir koro ile İsveç'in başkenti Stockholm'de konser verdi ve bu konserin CD'si yapıldı. 2004 yılında TRT'nin 2. Kanalında hazırlanan Müziğimiz ve Kültürümüz programında görev aldı. 2005 ocak ayında "Birlikte Yaşamak" adı altında Türk,Ermeni ve Grek topluluğu ile Hollanda'nın 6 şehrinde ve Belçika'da konserler verdi. Aynı yıl TRT'nin ilk Türk Müziği Beste yarışması "Alaturka" programında görev aldı.


    Halen TRT İstanbul Radyosu Türk Müziği ve Tango Orkestrası'nda akitli saz sanatçısı olarak görevine devam etmektedir. Aynı zamanda yurtiçinde ve yurtdışında Batı Müziği-Türk Müziği konser ve resitallerini sürdürmektedir. CD Kayıtları: 1988-1989 Yunanistan Konserleri Ney-Viyolonsel Tasavvuf Müziği(eğitim amaçlı) olarak kayda alınmıştır. TBMM için TRT'de doldurulan iki CD Kadın Bestecilerimiz(T.M.) 2003, Hollanda Konser CD'si Bir Şarkıdır Yaşamak(25 CD'lik proje).



    '




    Latest 5 Biyografi





    Dilek Zertunç (Dilek Zertunç Kimdir? - Hakkında - Hayatı) Yorumları