Cem Ecevit (Cem Ecevit Kimdir? - Hakkında - Hayatı)

Cem Ecevit (Cem Ecevit Kimdir? - Hakkında - Hayatı)   Konuyu açan: eyvallah   İlk Mesaj: 10-20-2010 (23:30)   Son Mesaj: 10-20-2010 (23:30)    Cevap: 0    Gösterim: 890  

    10-20-2010

    Cem Ecevit (Cem Ecevit Kimdir? - Hakkında - Hayatı)

    Alt Kategori: Sanat


    1956 yılında zonguldak ilçesi devrek te doğdum. İlk , orta ve lise tahsilini Ankara Kurtuluş'ta okuduktan sonra Ekonomi Fakültesini bitirdim.

    Bu ülkenin ekonomisini yönetenlerin ve ekonomi uygulamalarının, ekonomi fakültesinde okutulanlar ile bağdaşır olduğunu zannederek ekonomi fakültesini bitirdim. Bu arada üniversite 1. sınıfta hem evli hemde bir çocuk sahibi olarak, hem çalışıp hem okudum. Hem de 12 eylül dönemi üniversite olaylarınında olduğu bir dönemde ekonomist olma başarısını gösterdim.

    Özel sektörde yıllardır çeşitli kademelerde ve yönetici olarak çalışmama rağmen, bir konudan hiçbir zaman taviz vermedim. Fotoğraf...

    İlk okuldan beri bitmeyen bir tutkuyla bağlı olduğum fotoğrafın, hayatımın vazgeçilmezlerinden olduğunu düşünüyorum. Hatta öldüğümde fotoğraf makinesi ile beraber defnedilme vasiyetinde bulunacak kadar.

    Yıllar önce baktımki fotoğraflarım Türkiye nin önemli kuruluşlarının takvimlerinde yer almaya başlamış, anladımki Türkiye nin önemli şahsi fotoğraf arşivlerinden birine sahibim.

    Derken, yine Türkiye nin pek çok saygın kuruluşunun ürettiği ürünlerin fotoğraflarını çekiyorum ve insanlar katalogları ellerine aldıklarında, bilboardlar da bazende TV reklamlarında bu fotoğraflara bakıyorlar.

    Gün oldu çektiğim fotoğraflar bir siyasetçiye seçim kazandırdı. Gün oldu Türkiye'mizin insanlarını daha iyi tanımama yardım etti. Gün oldu yine bu fotoğraflar çektiğim yöreleri ülkem insanlarına yakınlaştırdı. Ve insanların oralara koşmasına neden oldu. Bana en çok heyecan verende bu fotoğraflarım olmuştur.

    Ama sakın çektiğim fotoğrafların, üklemin tanıtımında yaptığı katkının devletimiz tarafından takdir edildiğini zannetmeyin...

    Ülkeler vardır, ülkeniz adına sanat adına, bilim adına güzel bir şey yaptınızmı o ülkenin yönetenleri sizi devlet adına onore eder, hiç değilse iki satır yazı ile teşekkür ederler. Milletin arazısine gecekondu yapanlarıda cezalandırırlar. Bu ülkeler de insanın ve düşüncenin bir değeri vardır...

    Yine ülkeler vardır, bunun tam tersi olur, yani düşünenler, ülkeye sanatları ile katkı yapanlar yeri geldiğince cezalandırılır. Gecekondu yapanlar ise tapu sertifikalarıyla ödüllendirilir...O ülkelerde insanın değeri devletin takdir ettiği kadardır...Yani hissettiğiniz kadar.
    Hayatınızdaki her fotoğrafın mutlu günlerinizi anımsatmasını dilerim.

    Cem Ecevit




    Latest 5 Biyografi





    Cem Ecevit (Cem Ecevit Kimdir? - Hakkında - Hayatı) Yorumları