Celine Dion (Celine Dion Kimdir? - Hakkında - Hayatı)

Celine Dion (Celine Dion Kimdir? - Hakkında - Hayatı)   Konuyu açan: KaJmErAnNn   İlk Mesaj: 10-20-2010 (23:30)   Son Mesaj: 10-20-2010 (23:30)    Cevap: 0    Gösterim: 667  

    10-20-2010

    Celine Dion (Celine Dion Kimdir? - Hakkında - Hayatı)

    Alt Kategori: Sanat


    Kanada'nın Quebec kentinde doğan sanatçı, henüz 5 yaşındayken şarkı söylemeye başladı. İlk ciddi demosunu 12 yaşındayken kaydeden Dion, yıllar sonra eşi olacak ünlü menajer ve prodüktör olan Rene Angelil’in destekleriyle kısa sürede müzik dünyasının en popüler kadın sanatçılarından biri haline geldi. 1982 yılında Tokyo’daki Yamaha World Song Festival’de birinci olarak dikkat çeken Dion, ertesi yıl Fransa’da kaydettiği ilk single D’amour Ou D’amite ile 700.000 kopya satarak büyük başarı kazandı. Asıl uluslararası üne kavuşması ise, 1988 yılında İrlanda'nın başkenti Dublin’de yapılan Eurovison şarkı yarışmasını kazanmasıyla gerçekleşti.


    1990 Eylül ayında yayınlanan Kanadalı sanatçının ilk ingilizce albümü Unison, Where Does My Heartbeat Now isimli aşk şarkısıyla iyi bir satış grafiği çizdi. 1992 Nisan ayında yayınlanan ve sanatçının kendi adını taşıyan bir sonraki albüm, tam 4 single çıkararak, sanatçının dünya çapında milyonlarca kopya albüm satışına ulaşmasını sağladı. Arka arkaya yayınlanan If You Asked Me To, Nothing Broken But My Heart, Love Can Move Mountains ve Beauty & The Beast şarkıları, bir anda Celine Dion’u tüm aşıkların gözde şarkıcısı yapmayı başardı. Peabo Bryson ile birlikte düet yaptığı "Beauty & The Beast", aynı isimli uzun metrajlı çizgi filmin soundtrack albümünde kullanılınca, sanatçıya yılın film müziği dalında hem Oscar, hem de Grammy ödülü kazandırdı.


    Hollywood'un ünlü yıldızlarından Tom Hanks ve Meg Ryan’ın başrollerini paylaştığı "Sleepless in Seattle" filmi için ingiliz şarkıcı Clive Griffin ile seslendirdiği "When I Fall In Love", filmin soundtrack albümünün satış rekorları kırmasını sağladı. 1994 Şubat ayında yayınlanan "The Colour Of My Love"ın ilk hit single’ı "The Power Of Love", billboard listesinde tam 4 hafta zirveye kimseyi yaklaştırmadı. Ertesi yıl sanatçı, uzun yıllardır kendisini müzik dünyasında destekleyen ve başarısını borçlu olduğu Rene Angelil ile Montreal’ de hayatını birleştirdi.


    İki yıl aradan sonra yayınlanan "Falling In To You", sanatçıya dünya çapında 27 milyondan fazla satış getirdi. "Up Close & Personal" filminde de kullanılan "Because You Loved Me", albümün isim parçası Falling In To You, It’s All Coming Back To Me Now ve All By Myself gibi hüzünlü 4 aşk şarkısının single olarak yayınlandığı albüm, 39. Grammy ödülleri töreninde, yılın albümü ve yılın pop albümü kategorilerinde ödül kazandı. 1997 Celine Dion’un başarıya ve satışa doymadığı yıl olarak tarihe geçti. Aynı yıl hem "Let’s Talk About Love" albümünü yayınlayan, hem de "Titanic" filmi için James Horner’ın yazdığı "My Heart Will Go On"u yorumlayan sanatçı, her iki albümünde satış rekorları kırmasını sağladı. Let’s Talk About Love’da sanatçıya dünyanın en ünlü müzisyenleri eşlik etti. Tell Him’i Barbra Streisand, Immortality’yi Bee Gees, I Hate You, Then I Love You’yu Luciana Pavarotti ile seslendiren Dion, albümün ilk single’ı olarak Carole Küng bestesi The Reason’ı seçti.


    My Heart Will Go On’un 1 numara olmayı başardığı 15 Şubat 1998 tarihinde, albümler listesinde de ilginç bir olay yaşandı. Parçanın bulunduğu iki albümden "Let’s Talk About Love" zirvedeyken, Titanic filminin soundtrack albümü de 3 numaradaki yerini almıştı. Ertesi yıl My Heart Will Go On, film müziği dalında Oscar ödülü kazandı. 1998 yılında yayınlanan Christmas albüm These Are Special Times, unutulmaz yılbaşı şarkılarının yorumlarının dışında "I’m Your Angel" isimli R Kelly düetini de içeriyordu. Bu albüm de kısa sürede büyük satış grafiği yakaladı. Geçtiğimiz yıllarda piyasaya sürülen "All The Way...A Decade Of Song" sanatçının hem unutulmaz aşk şarkılarını hemde 5 yepyeni şarkıyı içeriyordu. İlk single That’s The Way It Is, Frank Sinatra ile beraber seslendirdiği All The Way, Ewan MacColl klasiği The First Time I Ever Saw Your Face, Robert John Mutt Lange’in prodüktörlüğündeki "If Walls Could Talk ve I Want You Need Me"nin yeni şarkılar olarak desteklediği albüm, tüm dünyada satış rekorları kırdı.


    Kendisini, 2 yıl boyunca kanser ile mücadele eden eşi Rene Angelil ve çocuğuna adayan Dion, sanki yaşadıklarını bir başlıkta toplamak istermişçesine, "A New Day Has Come" adlı albümle geri döndü. Celine Dion'un yeni albümü "A New Day Has Come", sanatçının 8. İngilizce albümü. Sanatçı, "Yeni albüm; ağlamak, dans etmek, bir arkadaş ya da bir dosta ihtiyaç duyan herkesin, yaslanabileceği bir omuz hissi uyandırsın istedim" diyor albümü için.






    Latest 5 Biyografi





    Celine Dion (Celine Dion Kimdir? - Hakkında - Hayatı) Yorumları