Barış Çakır (Barış Çakır Kimdir? - Hakkında - Hayatı)

Barış Çakır (Barış Çakır Kimdir? - Hakkında - Hayatı)   Konuyu açan: eyvallah   İlk Mesaj: 10-16-2010 (01:39)   Son Mesaj: 10-16-2010 (01:39)    Cevap: 0    Gösterim: 1128  

    10-16-2010

    Barış Çakır (Barış Çakır Kimdir? - Hakkında - Hayatı)

    Alt Kategori: Saglik


    1975 yılında Adana'da doğan Dr. Barış Çakır, Çukurova Elektrik Anadolu Teknik Lisesi sonrası 1993 yılında Çukurova Tıp fakültesine girdi. Teknik lise eğitimi sırasında, 4 yıl boyunca “el becerisi geliştirme atölyeleri”nde çalıştı. Bu nedenle tıp fakültesini bitirince bu beceriyi kullanabileceği bir cerrahi dal seçmeyi planladı.


    1999 yılında Kartal Eğitim ve Araştırma hastanesinde Plastik Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi eğitimine başladı. Cerrahi dalların en zorlarından olan mikro cerrahi konusunda çalışmalarını sürdürdü. Kartal Eğitim Ve Araştırma Hastanesi eğitimi sırasında 500’ e yakın mikrocerrahi operasyonu gerçekleştirdi. Çocuklarda parmak ucu kopmaları üzerinde çalıştı. Çalışmaları sırasında yeni bir “damar dikiş tekniği” geliştirdi ve tezini bu konu üzerinde hazırladı. Geliştirdiği damar dikiş tekniğini 2004 yılı Ulusal Plastik, Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi kongresinde sundu ve bu çalışması ile “deneysel dalda asistan bildiri yarışması birincilik ödülünü kazandı”.


    Doğumsal anomalilerden olan dudak yarığı onarımında kas hareketleri üzerinde çalıştı ve geliştirdiği kas dikiş tekniği “klinik dalda asistan bildiri yarışması birincilik ödülü” ne layık görüldü.


    2004 yılında Almanya Köln de Media park klinikte Dr. Serdar Eren ile 1 ay çalıştı. Asistan eğitimi boyunca 11 uluslar arası, 8 ulusal makale yayınlamış ulusal kongrelerde 9 adet sözlü sunu yapmıştır.


    Uzmanlık sonrası, daha başarılı estetik cerrahi sonuçları elde etmek için heykel sanatı ve sanat tarihi ile ilgilenmeye başladı. Isparta Süleyman Demirel Üniversitesi Güzel Sanatlar bölümünde Heykel eğitimi aldı. Malatya İnönü Üniversitesi Güzel Sanatlar bölümünde heykel üzerine eğitimine devam etti. Heykel ve Desen eğitimine devam etmektedir.


    Evli ve bir çocuk babası Op. Dr Barış Çakır şu anda Okmeydanı Memorial Hastanesi'nde Estetik, Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Uzmanı olarak çalışmaktadır.






    Latest 5 Biyografi





    Barış Çakır (Barış Çakır Kimdir? - Hakkında - Hayatı) Yorumları