Ayhan Aydan (Ayhan Aydan Kimdir? - Hakkında - Hayatı)

Ayhan Aydan (Ayhan Aydan Kimdir? - Hakkında - Hayatı)   Konuyu açan: Abidinsener   İlk Mesaj: 10-12-2010 (21:55)   Son Mesaj: 10-12-2010 (21:55)    Cevap: 0    Gösterim: 1283  

    10-12-2010

    Ayhan Aydan (Ayhan Aydan Kimdir? - Hakkında - Hayatı)

    Alt Kategori: Sanat


    1924 yılında İzmir-Çeşme'de doğdu. 1943 - 1944 yılları arasında Ankara Devlet Konservatuvarı Opera bölümünden mezun oldu. Bazı ufak tefek operalarda görev aldı. Bu sırada Carl Ebert'in kendisini farketmesiyle Figaro'nun Düğünü isimli operada Susanna rolüyle profesyonelliğe adım attı. 19 yaşında orkestra şefi Hasan Ferit Alnar'la evlendi ve bu evlilikten bir oğlu oldu. Carl Ebert, Glyndebourne Opera Festivali'nde Mozart'ın operalarını sahneye koyduğu bir zamanda Ayhan Aydan'ı bu festivale katılması için İngiltere'ye götürmek istedi; fakat Aydan bazı nedenlerle gidemedi.


    1949 yılında bir toplantıda Adnan Menderes ile tanıştı. Tanıştığı sırada eşinden ayrılmak üzereydi. 27 Mayıs Darbesi sonrasında Yassıada Davaları'na çağırıldı; "Bebek Davası"'nda Menderes ile ilişki yaşamak ve bu ilişkisinden olan bebeği öldürmekle suçlandı. "Ben bu adamı sevdim" diyerek aşkını itiraf etti ve bebeğinin doğum sırasında öldüğünü anlattı. Örtülü ödenek davasında ise Adnan Menderes'in Ayhan Aydan'ın eski eşine belli aralıklarla ödeme yaptığı anlaşıldı.


    İzmir'in Çeşme ilçesine bağlı Alaçatı beldesinde 19 Şubat 2009 tarihinde kronik akciğer rahatsızlığına bağlı solunum yetmezliğinden 85 yaşında vefat etti.






    Latest 5 Biyografi





    Ayhan Aydan (Ayhan Aydan Kimdir? - Hakkında - Hayatı) Yorumları