Aslan Sekmen (Aslan Sekmen Kimdir? - Hakkında - Hayatı)

Aslan Sekmen (Aslan Sekmen Kimdir? - Hakkında - Hayatı)   Konuyu açan: Harezmi   İlk Mesaj: 10-11-2010 (23:46)   Son Mesaj: 10-11-2010 (23:46)    Cevap: 0    Gösterim: 1186  

    10-11-2010

    Aslan Sekmen (Aslan Sekmen Kimdir? - Hakkında - Hayatı)

    Alt Kategori: Basin-Yayin


    İlk ve orta öğretimini Samsunda tamamlayan Aslan SEKMEN 1989 yılında İstanbul Ünüversitesi Basın Yayın Yüksek Okulunu kazanarak büyüdüğü şehir olan Samsun'dan ayrılarak İstanbul'a yerleşti. 1993 yılında İletişim Fakültesi adını alan okuldan mezun oldu. Aynı yıl İletişim' fakültesinde Yüksek Lisans eğitimine başlayan Aslan SEKMEN uzun süre ara verdiği bu eğitimini 2007 yılı temmuz ayında "İstanbul İtfaiyesi, Basında İtfaiye ve İtfaiyeciler" konulu tezi ile başarı olarak tamamladı.
    '
    Henüz öğrenci iken özel bir TV kanalında aynı okulun eski mezunlarından yönetmen Nazif TUNÇ'a asistanlık yapmaya başladı. " Komşular" isimli TV dizisinde 96 bölüm yardımcı yönetmenlik yaptı. Ayrıca aynı TV kanalında "Boş Yok" adlı yarışma programında kamera arkasında görev aldı. 1994-1995 yılları arasında askerlik görevini yeine getiren Aslan SEKMEN askerlik dönüşü o dönem krize giren medya sektöründen ayrıldı. Yaklaşık bir yıl kadar özel sektörde Bölge satış Müdürlüğü ve Basın ve halkla ilişkiler müdürlüğü görevlerinde bulundu.
    '
    Haziran 1997 yılında İstanbul İtfaiyesinde görev yapmaya başladı. Uzun süre İstanbul İtfaiyesinin yayın organı olan "İtfaiye 110" dergisinde aktif olarak görev aldı. Kendisi halen İstanbul İtfaiyesinde Bölge Amiri olarak görev yapmakta olup ;İBİTEM de( İstanbul B.Şehir Belediyesi İtfaiye eğitim Merkezi) öğretim görevlisi olarak derslere girmektedir. Diğer taraftanda' akademik eğitim çalışmalarına İstanbul Ünüversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsünde (Doktora ) devam etmektedir.Aslan SEKMEN'in eserleri arasında iki kitap, (İstanbul İtfaiyesi, İstanbul İtfaiyesi Kültrü) çeşitli dergilerde ve internet ortamında yayınlanmış 10 civarı makale ve denemesi bulunmaktadır.
    '
    Evli ve iki çocuk babası ve sosyal kişiliği olan Aslan SEKMEN aynı zamanda Türkiye İzcilik Fedarasyonuna bağlı lisanslı bir İzci lideridir.




    Latest 5 Biyografi





    Aslan Sekmen (Aslan Sekmen Kimdir? - Hakkında - Hayatı) Yorumları