Asım Yıldırım (Asım Yıldırım Kimdir? - Hakkında - Hayatı)

Asım Yıldırım (Asım Yıldırım Kimdir? - Hakkında - Hayatı)   Konuyu açan: Yes Man   İlk Mesaj: 10-12-2010 (00:13)   Son Mesaj: 10-12-2010 (00:13)    Cevap: 0    Gösterim: 1602  

    10-12-2010

    Asım Yıldırım (Asım Yıldırım Kimdir? - Hakkında - Hayatı)

    Alt Kategori: Edebiyat


    Sunucu, yapımcı, haber spikeri ve yazar Asım Yıldırım 1969’da Yozgat’ta doğdu. İlk, orta ve lise tahsilini Ankara’da yaptı. 1987’de Ankara Gazi Lisesi’nden mezun oldu. Aynı yıl Mersin Turizm Otelcilik Yüksek Okuluna girdi.


    1992 yılında Mersin Radyo Metropol’de yayıncılık hayatına başladı. 1993’te Samanyolu Televizyonu’na geçerek devam etti. Televizyona başlamadan önce TRT’nin eski spikerlerinden ve TRT İstanbul Radyosu Yayın Müdürü Yusuf Ziya Özkan Bey’den spikerlik sunuculuk konusunda özel ders aldı.


    Yayın hayatına Rusya’nın başkenti Moskova’da başlayan STV’nin, programlı yayına geçişteki ilk haber spikeri olarak görev yaptı. 1994 yılında, 7 ay süren Moskova çalışmalarının ardından Samanyolu Televizyonu yayın merkezi İstanbul’a taşınınca yine aynı görevi ifa etmeye devam etti. Aynı zamanda Burç FM’de de haber okuyup, program sundu.


    1998 ‘de Kanal D’nin radyoları olan Radyo Foreks ve Radyo D’de, Show Radyo ve Cine 5’te haber okudu.


    2001 yılında SAMANYOLU TV’de yapımcılığını ve sunuculuğunu yaptığı “Merhaba Yenigün” programına başladı. Halen “Merhaba Yenigün” programına başarıyla devam etmektedir.


    Bakırköy Halk Eğitim Merkezi, İstanbul Gelişim Platformu ve Gebze Koza Kişisel Gelişim Derneği’nde “Etkili ve Güzel Konuşma” dersleri verdi.


    Türk Dili Kurumu ile Karaman Valiliği’nin düzenlediği 2003 yılının, “Türkçe’yi en iyi kullanan televizyon programı sunucusu” ödülünü aldı.


    Timaş Yayınlarından çıkmış Bir Yudum Hikâye, Merhaba Yenigün Hikayeleri ve Paylaşılmış Hikayeler isimli üç derleme hikaye kitabı ve içinde birbirinden ilgi çekici haberlerin yer aldığı Garip Haberler isimli bir kitabı bulunmaktadır.


    Ayrıca Zambak Yayınlarından çıkmış, Dilden Dile Öyküler, Canlı Hikayeler ve Anlatılacak Öyküler isimli 3 derleme hikaye kitabı daha bulunmaktadır.


    Bu hikayelerin seslendirildiği “Bir Yudum Hikaye” isimli albümü de Olimpiyat Müzik’ten çıkmıştır.
    Asım Yıldırım’ın ayrıca dil yanlışlarının ve İstanbul Türkçesinin özelliklerinin anlatıldığı Yakamoz yayınlarının bastığı Duru Türkçe isimli bir kitabı da kitapçılardaki yerini almıştır.
    Evli ve iki çocuk babası olan Asım Yıldırım, İngilizce ve Almanca bilmektedir.




    Latest 5 Biyografi





    Asım Yıldırım (Asım Yıldırım Kimdir? - Hakkında - Hayatı) Yorumları