Alparslan Korkmaz (Alparslan Korkmaz Kimdir? - Hakkında - Hayatı)

Alparslan Korkmaz (Alparslan Korkmaz Kimdir? - Hakkında - Hayatı)   Konuyu açan: Abidinsener   İlk Mesaj: 10-10-2010 (05:06)   Son Mesaj: 10-10-2010 (05:06)    Cevap: 0    Gösterim: 1566  

    10-10-2010

    Alparslan Korkmaz (Alparslan Korkmaz Kimdir? - Hakkında - Hayatı)

    Alt Kategori: Devlet-Siyaset


    1970 yılında doğmuş ve tüm eğitimini İsviçre"de tamamlamış. Doğma büyüme İsviçreli olan Korkmaz’ın İsviçreli eşinden iki çocuğu bulunuyor. Alparslan Korkmaz, Kayserili bir işçi ailesinin çocuğu. Aile 1969 yılında İsviçreye göç etmiş. Korkmaz 9 dil bilen Korkmaz, işletme mezunu.


    Başbakanlık Yatırım Destek ve Tanıtım Ajansı Başkanı Alpaslan Korkmaz, görevinden istifa etti. Korkmaz'ın Başbakan Erdoğan ile bir süredir fikir ayrılıkları yaşadığı iddia ediliyordu.


    Korkmaz, Yatırım Destek ve Tanıtım Ajansı'nda, Temmuz 2006'daki kuruluş aşamasından bu yana Başkanlık görevini yürütmekteydi.Erdoğan’ın tam yetki verdiği Korkmaz’ın konumu, ‘bakanlar üstü’ diye tanımlanıyordu. Doğrudan Başbakan’a bağlı kurulan Yatırım Destek ve Tanıtım Ajansı’nın ilk başkanı olan Alpaslan Korkmaz, aynı zamanda Erdoğan’ın özel danışmanlığını da yürütüyordu.


    Korkmaz, yaptığı yazılı açıklamada, 31 Ağustos 2010 itibariyle görevine veda edeceğini duyurdu.


    Açıklamasında, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın takdirleri ile getirildiği görevle, Türkiye'nin ilk Yatırım Ajansını kurma şerefine nail olduğu için çok mutlu olduğunu belirten Korkmaz, şunları kaydetti:
    “Üç yılı kapsayacak bir dönem için getirildiğim bu görevi, 2009 yılı krizi başlayınca ek bir yıl daha sürdürdüm. Şimdi bayrağı teslim etme vakti geldi. Başbakanlık Yatırım Destek ve Tanıtım Ajansı; bugün sahip olduğu profesyonel, kurumsal ve vizyoner yapı paralelinde, ülkemiz adına önemli çalışmalara imza atmaya devam edecektir. Görevde kaldığım 4 yıla yakın bu süreç içerisinde vatanıma hizmet etmiş olmaktan ötürü büyük onur duydum. Sayın Başbakanımıza bana bu fırsatı verdikleri ve esirgemedikleri desteklerinden dolayı bir kez daha teşekkürü borç bilirim.”




    Latest 5 Biyografi





    Alparslan Korkmaz (Alparslan Korkmaz Kimdir? - Hakkında - Hayatı) Yorumları