Ali Kemal (Ali Kemal Kimdir? - Hakkında - Hayatı)

Ali Kemal (Ali Kemal Kimdir? - Hakkında - Hayatı)   Konuyu açan: KaJmErAnNn   İlk Mesaj: 10-09-2010 (20:33)   Son Mesaj: 10-09-2010 (20:33)    Cevap: 0    Gösterim: 989  

    10-09-2010

    Ali Kemal (Ali Kemal Kimdir? - Hakkında - Hayatı)

    Alt Kategori: Devlet-Siyaset


    İstanbul'un işgal altında bulunduğu yıllarda Kuva-yı Milliye karşıtı ve işgal güçleri lehine yazdığı yazılarla tanınan ülkemizin gelmiş geçmiş en büyük mandacı yazarıdır. Paris'teki JönTürkleri Abdülhamit'e ihbar etme, Mustafa Kemal'in ordudan azlini sağlama gibi icraatlarla işgal kuvvetleri sömürgeci devletlerin gözüne girmeyi başaran Ali Kemal, Sabah gazetesinde yazdığı yazılarla ismini duyurmuştur.


    Ali Kemal'den alıntılar:
    "Milli Hareketin foyası nasıl meydana çıktı. Bize teselli veren Anadolu halkının bunlara (Mustafa Kemal ve arkadaşları) arka çıkmamasıdır"
    13 Eylül 1919
    Peyami Sabah
    "Teşkilatı Milliye sergerdeleri, bu mahluklar kadar başları ezilmek ister yılanlar tasavvur edilemez. Düşmanlar onlardan bin kerre iyidir"
    23 Nisan 1920
    Peyami Sabah
    "Düveli muazzama ile eski dostluğumuzu devam ettirseydik, değil İzmir'den hiçbir taraftan mahrum kalmayacaktık. İtilaf devletlerinin itibarını mütarekeden beri cidden kazansaydık, artık bu topraklarda ittihatçı olmadığını ispat edebilseydik, daha uygun sulh şartları elde edecektik"
    19 Şubat 1920
    Peyami Sabah




    Latest 5 Biyografi





    Ali Kemal (Ali Kemal Kimdir? - Hakkında - Hayatı) Yorumları