Ali Osman Öztürk (Ali Osman Öztürk Kimdir? - Hakkında - Hayatı)

Ali Osman Öztürk (Ali Osman Öztürk Kimdir? - Hakkında - Hayatı)   Konuyu açan: eyvallah   İlk Mesaj: 10-09-2010 (22:18)   Son Mesaj: 10-09-2010 (22:18)    Cevap: 0    Gösterim: 1084  

    10-09-2010

    Ali Osman Öztürk (Ali Osman Öztürk Kimdir? - Hakkında - Hayatı)

    Alt Kategori: Egitim


    5 Ocak 1960 Ordu doğumlu. Ankara Üniversitesi, Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi’ni bitirdi (1981). 1990’da doktorasını Dil Sanat Eseri Olarak Alman ve Türk Halk Türküsü konusunda verdi. Uzmanlık alanı türkülerle ilgili çalışmalarını Alman Halk Türküsü Arşivi’nde sürdürdü. Arşiv sistematiğinin Türk halk türkülerine uygulanması projesini yürüttü: Türk Halk Türküsü Arşivi Projesi(1993). Doçentlik çalışmasında da Alman halk türkülerini inceledi (1994). Ünlü Macar türkolog Ignacz Kunos, Alman türkolog Friedrich Giese’nin derlediği ve Konyalı A. Sefa Odabaşı’nın eski yazıdan aktardığı türküleri yayına hazırladı. Türkülerle ilgili yurtdışı ve yurtiçinde çok sayıda makalesi yayımlandı.
    Halk bilim alanında önemli bir yeri olan uluslar arası DEMOS dergisinin Türkiye temsilcisi olup Selçuk Üniversitesi Halk Kültürünü Uygulama ve Araştırma Merkezi başkan yardımcılığı görevini yürütmektedir. S.Ü. Fen-Edebiyat Fakültesi Alman Dili ve Edebiyatı Bölümü, Alman Kültürü ve Edebiyatı Anabilim Dalı başkanı olarak çalışıyor.
    Ali Osman Öztürk, İLESAM (Türkiye İlim ve Edebiyat Eseri Sahipleri Birliği), IVG (Internationale Vereinigung für Germanische Sprach- und Literaturwissenschaft) [Uluslar Arası Germanistler Birliği], Konya Fikir, Sanat ve Kültür Adamları Birliği yönetim kurulu, Türkiye Ekonomik ve Toplumsal Tarih Vakfı ve Türk-Alman Kültür İşleri Kurulu (Deutsch-Türkisches Kultur Beirat) asli üyesi olup, evli ve iki çocuk babasıdır.




    Latest 5 Biyografi





    Ali Osman Öztürk (Ali Osman Öztürk Kimdir? - Hakkında - Hayatı) Yorumları