Ahmet Yalçınkaya (Ahmet Yalçınkaya Kimdir? - Hakkında - Hayatı)

Ahmet Yalçınkaya (Ahmet Yalçınkaya Kimdir? - Hakkında - Hayatı)   Konuyu açan: SURALTI   İlk Mesaj: 10-06-2010 (06:19)   Son Mesaj: 10-06-2010 (06:19)    Cevap: 0    Gösterim: 1254  

    10-06-2010

    Ahmet Yalçınkaya (Ahmet Yalçınkaya Kimdir? - Hakkında - Hayatı)

    Alt Kategori: Edebiyat


    1963 yılının Aralık ayında Giresun 'da doğdu. İlk ve ortaokulu F.Almanya 'da, liseyi İstanbul 'da bitirdi. Boğaziçi Üniversitesi, İstanbul Teknik Üniversitesi, Anadolu Üniversitesi, Namangan Mühendislik Ekonomi Enstitüsü ve Rutgers Üniversitesi 'nde mühendislik, robotik, yönetim, tekstil ve işletme okudu. Çeşitli sektörlerde yönetici olarak çalıştı. Özbekistan 'daki Namangan Mühendislik Pedagoji Enstitüsü 'nde öğretim üyesi olarak görev yaptı. Özetle, Almanya 'da büyüdü, Türkiye 'de okudu, Amerika 'da yazdı ve Özbekistan 'da çalıştı. Kısa bir süre önce Türkiye 'ye döndü. Halen teknik sahada yönetici olarak çalışmakta.


    Başta Mavera, Kırağı, Harman, Endülüs, Zaman, Al-Ahram Weekly, Impact, Das Licht ve Yosh Kuch olmak üzere Türkiye, Almanya, İngiltere, Mısır ve Özbekistan 'da yayınlanan bir çok gazete ve dergide şiir, makale, deneme, mektup, söyleşi, çeviri şiir ve çeviri yazıları yayınlandı. Çeşitli ödüller aldı. Kırağı şiir dergisinin İstanbul temsilciliğini yaptı (1995-97). Endülüs dergisinin yayın kurulunda yer aldı (1997-98).


    Bazı şiirleri; Cabbar Eşankul ve Gaybullah Babayar tarafından Özbekçe ‘ye, Richard Mildstone tarafından İngilizce ‘ye, Faysal Et-Türki tarafından Arapça ‘ya ve Atajan Yusupov tarafından Türkmence 'ye çevrilerek yayımlandı.


    Dağlarda Yer Yok (Osmaniye, 1997), Yetim Kalan Şiirler (İstanbul, 2001), Yuragimning Ko'zyoshi (Yüreğimin Gözyaşı, Özbekçe Seçme Şiirler, Taşkent, 2001) ve Özlem Sularında (Seçme Şiirler, e-kitap, 2004, Morrisville, 2005) adlı şiir kitapları ve Richard Mildstone ile birlikte hazırladığı Poems of the Night (Morrisville, 2005) adlı şiir antolojisi yayınlandı. Ayrıca teknik sahada hazırlanmış Production and Utilization of Biogas "Biyogaz Üretim ve Kullanımı", (Proje, İstanbul, 1987, Morrisville, 2005) ve Dual Sayıların Robot Kinematik ve Dinamiğinde Kullanımı (Tez, İstanbul, 1991, Namangan, 2005) isimli teknik eserleri bulunmaktadır.






    Latest 5 Biyografi





    Ahmet Yalçınkaya (Ahmet Yalçınkaya Kimdir? - Hakkında - Hayatı) Yorumları