Ahmet Musaoğlu (Ahmet Musaoğlu Kimdir? - Hakkında - Hayatı)

Ahmet Musaoğlu (Ahmet Musaoğlu Kimdir? - Hakkında - Hayatı)   Konuyu açan: biyografist   İlk Mesaj: 10-06-2010 (06:39)   Son Mesaj: 10-06-2010 (06:39)    Cevap: 0    Gösterim: 726  

    10-06-2010

    Ahmet Musaoğlu (Ahmet Musaoğlu Kimdir? - Hakkında - Hayatı)

    Alt Kategori: Edebiyat


    Ahmet Musaoğlu, 15 Haziran 1950 yılında Trabzon'da doğdu. Karadeniz Teknik Üniversitesi, Mühendislik Mimarlık Fakültesi Jeoloji Bölümü'nden, Jeoloji Yüksek Mühendisi olarak mezun oldu. Ardından Ankara'da, "Maden Tetkik ve Araştırma Enstitüsü"nde göreve başladı. Daha sonra bu kurumun, "Trabzon Bölge Müdürlüğü"nde görev alan Musaoğlu, çeşitli projeleri ´Kamp (Proje) Şefi´ olarak gerçekleştirdikten sonra aynı kurumda, ´Maden Haklan ve Ruhsat Servis Şefliği´ ve ´Araştırma Plan Koordinasyon Başmühendisliği´ görevlerini sürdürdü. Yazar, 1998 yılı içerisinde kendi talebi üzerine, yürütmekte olduğu Başmühendislik görevinden istifa etti. 2002 Ocak ayı itibariyle de emekli oldu.

    Yazarın, çeşitli gazete ve dergilerde yayınlanmış farklı yazılarının yanında, "Tarihsel Bir Gerçek: Nuh (a.s.) Tufanı", "insanoğluna Biçilen Yazgı: Uygarlığın Tarihi", "Kendiliğinden Oluşa inanmak: Yaratılışın Altı Günü" ve "Ölüm Yeniden Doğuş İçin: Kıyamet" isimli dört kitap eseri yayınlanmış bulunmaktadır. Yazarın ayrıca, Adem Aleyhisselam ile Hz. MUHAMMED (S.a.v.) arasındaki baba-oğul ilişkisini kronolojik olarak da ortaya koyan "Peygamberler Şeceresi" isimli tablo eseri ile, söz konusu bu eserle uyumlu "Peygamberler (insanoğlunun) Tarihi" isimli bir başka tablo eseri de yayınlanmış bulunmaktadır.

    Hâlen, İLESAM (İlim ve Edebiyat Eserleri Meslek Birliği) Trabzon İl Temsilciliği görevini de yürütmekte olan Yazar, ´bilimsel yaratılışçılık´ olarak tanımladığı çalışma alanındaki konuları, gazete yazarlığı veya yerel-bölgesel yayın yapan radyo-televizyon kuruluşlarında hazırladığı veya katıldığı programlar ile okuyucularına ulaştırmaktadır.




    Latest 5 Biyografi





    Ahmet Musaoğlu (Ahmet Musaoğlu Kimdir? - Hakkında - Hayatı) Yorumları