Ahmet Hacıpasiç (Ahmet Hacıpasiç Kimdir? - Hakkında - Hayatı)

Ahmet Hacıpasiç (Ahmet Hacıpasiç Kimdir? - Hakkında - Hayatı)   Konuyu açan: Harezmi   İlk Mesaj: 10-05-2010 (03:42)   Son Mesaj: 10-05-2010 (03:42)    Cevap: 0    Gösterim: 806  

    10-05-2010

    Ahmet Hacıpasiç (Ahmet Hacıpasiç Kimdir? - Hakkında - Hayatı)

    Alt Kategori: Devlet-Siyaset


    Ahmet Hacıpasiç, 14 Şubat 2003’te dört yıllık bir süre için Bosna Hersek Federasyonu Başbakanlığı’na seçildi. Söz konusu görevlendirme, 2002 yılının Ekim ayındaki seçimlerin ardından yapıldı. Bosna Müslüman Demokratik Eylem Partisi’nin bir üyesi olan Hacıpasiç, federasyon başbakanlığı görevini Aliya Behmen’den devraldı.


    Hacıpasiç, 1 Haziran 1952’de Cazin’de doğdu. Zenitsa Metalürji Fakültesi mezunu olan Hacıpasiç, 1984’te Saraybosna Üniversitesi’nde doktora eğitimini tamamladı. Hacıpasiç, Zenitsa’daki birçok şirkette çalıştı. 1993 yılının Kasım ayında katıldığı Metalno şirketinin yöneticliğine gelen Hacıpasiç, “1999 Zenitsa-Doboy Kantonu Yöneticisi” ödülü alırken, iki yıl sonra da “Onyılın Yöneticisi” ödülüne layık görüldü.


    Saraybosna Üniversitesi’nde tam zamanlı öğretim üyesi olarak da görev yapan Hacıpasiç, Zenitsa Makine Mühendisliği Fakültesi’nde ve Bihaç Üniversitesi Teknik Fakültesi’nde misafir öğretim üyesi olarak görev yaptı. Hacıpasiç; yurtdışında da çeşitli çalışmalarda bulundu, ayrıca iki kitap ve 60’ın üzerinde bilimsel makaleyle araştırma makalesine imza attı. Hacıpasiç, ayrıca Metalno (Zenitsa) basketbol kulübü ve Çelik (Zenitsa) futbol kulüplerinin başkanlığını da yapmaktadır.


    Hacıpasiç, evli ve iki çocuk babasıdır.






    Latest 5 Biyografi





    Ahmet Hacıpasiç (Ahmet Hacıpasiç Kimdir? - Hakkında - Hayatı) Yorumları