Achille Castiglioni (Achille Castiglioni Kimdir? - Hakkında - Hayatı)

Achille Castiglioni (Achille Castiglioni Kimdir? - Hakkında - Hayatı)   Konuyu açan: eyvallah   İlk Mesaj: 10-03-2010 (04:00)   Son Mesaj: 10-03-2010 (04:00)    Cevap: 0    Gösterim: 678  

    10-03-2010

    Achille Castiglioni (Achille Castiglioni Kimdir? - Hakkında - Hayatı)

    Alt Kategori: Sanat

    Achille Castiglioni (Achille Castiglioni Kimdir? - Hakkında - Hayatı)


    İlginç ürünlere olan aşkıyla tanınan Achille Castiglioni 1918 Milano’ da doğdu.
    Savaş sonrası tasarım modasını' değiştiren Castiglioni Milano Üniversitesi Mimarlık Bölümü mezunu,
    XX.yüzyılda pek çok' tasarımcıdan daha ileri görüşlü olan castiglioni ‘nin en yenilikçi yönü' ‘çirkinlik’' kavramıyla ilgili olan küçümseyici düşüncelere meydan okumasıydı.
    Bu fikrini düşük endüstriyel bileşenlerin de mükemmel olma potansiyeli olduğuna inanarak doğruladı. 1957 yılında kardeşi ve iş arkadaşı olan Pier Giacomo' ile bir bisiklet selesini andıran' Sella sandalyeyi' ve bir traktör koltuğunu andıran Mezzadro’yu tasarladı. Onun gözünde ‘İşlenmemiş Teknoloji’, sade ve mütevazi' olması nedeniyle' güzeldi.


    60’lı yıllarda' Achille Castiglioni, Flos için tasarladığı snoopy gibi tasarımları sayesinde' popüler sanat akımının etkili isimleri arasında yerini aldı. 70’li yılların' sonlarında ortaya çıkan ‘Hıgh Tech’ modası' Castiglioni’den yoğun bir biçimde etkilendi.Onun mühendislik eseri olan Arco Ağır bir mermer gövdeye sahipti ve etrafını 2,5 m yükseklikten aydınlatıyordu.


    Castiglioni’nin bir sokak lambasından esinlenerek tasarladığı ve gereksiz detaylardan arındırılmış olan lamba' tasarım tutkunlarınında onaylayacağı gibi yıllar sonra bile demode olmadı Sevdikleri:Espri ve Sevmedikleri: İşlevsel ürünler olarak belirten Castiglioni’nin tasarım üreticileri Alessi, Flos ve Zanotta, Türkiye’de ise Koleksiyon ve Mozaiktir. Castiglioni 2002 de Milano'da hayatını kaybetmiştir.






    Latest 5 Biyografi





    Achille Castiglioni (Achille Castiglioni Kimdir? - Hakkında - Hayatı) Yorumları