Dr. Abdullah Abdullah (Dr. Abdullah Abdullah Kimdir? - Hakkında - Hayatı)

Dr. Abdullah Abdullah (Dr. Abdullah Abdullah Kimdir? - Hakkında - Hayatı)   Konuyu açan: biyografist   İlk Mesaj: 10-03-2010 (04:42)   Son Mesaj: 10-03-2010 (04:42)    Cevap: 0    Gösterim: 1983  

    10-03-2010

    Dr. Abdullah Abdullah (Dr. Abdullah Abdullah Kimdir? - Hakkında - Hayatı)

    Alt Kategori: Devlet-Siyaset

    Dr. Abdullah Abdullah (Dr. Abdullah Abdullah Kimdir? - Hakkında - Hayatı)


    Doktor Abdullah Abdullah da 1960 yılında Penşir Vadisi’nde doğdu. Devrik Rabbani hükümetinin de Dışişleri Bakanı ve sözcüsü olan Abdullah, akıcı İngilizcesiyle Kuzey İttifakı’nın dünyaya açılan penceresi oldu.
    Tacik ve Peştu ana babanın çocuğu olarak dünyaya gelen Abdullah, 1983 yılında Kabil Üniversitesi’nden göz doktoru olarak mezun oldu ve Pakistan’ın sınır kenti Peşaver’deki Afgan mültecilerin bulunduğu kamptaki hastanede çalışmaya başladı. Daha sonra Kabil’in kuzeyindeki Penşir Vadisi’ne dönerek Şah Mesud kuvvetlerine katılan Abdullah, bu kuvvetlerin sağlık bölümünün başına getirildi ve ayrıca baş siyasi danışman oldu.
    Rabbani hükümetinin 1992 yılından beri sözcüsü olan Abdullah, BM tarafından resmen tanınan Rabbani hükümetinin üç yıl BM temsilciliğini de üstlendi. Abdullah, 1999 yılında bu hükümetin Dışişleri Bakanlığı’na atandı. Taliban devrildikten sonra kurulan Karzai hükümetinde de Dışişleri Bakanlığı görevi ona verildi.




    Latest 5 Biyografi





    Dr. Abdullah Abdullah (Dr. Abdullah Abdullah Kimdir? - Hakkında - Hayatı) Yorumları