A.Celal Binzet (A.Celal Binzet Kimdir? - Hakkında - Hayatı)

A.Celal Binzet (A.Celal Binzet Kimdir? - Hakkında - Hayatı)   Konuyu açan: Abidinsener   İlk Mesaj: 10-03-2010 (03:41)   Son Mesaj: 10-03-2010 (03:41)    Cevap: 0    Gösterim: 1009  

    10-03-2010

    A.Celal Binzet (A.Celal Binzet Kimdir? - Hakkında - Hayatı)

    Alt Kategori: Sanat

    A.Celal Binzet (A.Celal Binzet Kimdir? - Hakkında - Hayatı)


    1971’de, GEE Resim-İş Bölümünü bitirdi. 1983’te, master programını, kent ve plastik sanatlar ilişkisini inceleyen teziyle tamamladı. 1988’de, Gazi Üniversitesinde lisans tamamlama programına katıldı. FRTEM’de grafiksel tasarımlar ve film şeritleri hazırladı. Sanatın örgütsel yapısı ile ilgili olarak Sanat Eleştirmenleri Derneği’nde faaliyette bulunan Binzet, aynı zamanda BRHD üyesi ve Çağdaş Sanatlar Vakfı (ÇAĞSAV) kurucu üyelerindendir.

    İlk kişisel sergisini 1986’da, Ankara’da (Türk-İngiliz Kültür Derneği) açan Binzet, Grafik ve karikatür çalışmalarıyla, karma sergilerde yer aldı. Afiş ve illüstrasyon çalışmaları yaptı. Çağdaş sanat sorunları üzerine yazılar yazmakta ve kalemiyle de bu alana katkıda bulunmaktadır. Sanatla ilgili birçok yayınlanmış yazısı bulunan sanatçının, Ankara Resim ve Heykel Müzesi, Kültür Bakanlığı, Gazi Müzesi, Merkez Bankası, Şekerbank, Emlak Bankası, Vakıfbank, Akbank ve Türk İngiliz Kültür Derneği gibi kurumlar ile çok sayıda özel koleksiyonda, yurt dışında eserleri bulunmaktadır. Halen Ankara’daki atölyesinde resim çalışmalarını sürdürmektedir.

    Kendini "doğanın sessiz bir gözlemcisi" olarak tanımladı. Resimlerinde lekeci bir biçemi benimsedi. Manzaraya yöneldi. Doğaya yaklaşımı panoramik değil, özel/özelleştirerek oldu. Rengin değişik değerleri ve etkilerini manzaralara taşıyarak onlara, renk simgeciliğine dayalı mistik anlamlar kattı. Renge, denge/dengesizlik, uyum vb. sorunsallar bağlamında yaklaştı.






    Latest 5 Biyografi





    A.Celal Binzet (A.Celal Binzet Kimdir? - Hakkında - Hayatı) Yorumları