Ali Kırca

Ali Kırca   Konuyu açan: alptraum   İlk Mesaj: 03-30-2009 (22:20)   Son Mesaj: 04-02-2009 (11:51)    Cevap: 3    Gösterim: 1858  

    03-30-2009

    Ali Kırca

    1948 yılının Aralık ayında Akşehir’de doğdu. 1963 yılında İstanbul’a geldi ve Deniz Harp Akademisi’nden mezun oldu. Bir süre İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi ve Hukuk Fakültesi’nde okudu. Daha 17’li yaşlarda medyaya ilgi duymaya başlayan Kırca, 1974 yılında TRT’de muhabir olarak mesleğe başladı.

    TRT’de çeşitli görevlerde çalıştıktan sonra TRT Haber Dairesi Başkanlığı’na yükseldi. "Yurttan-Dünyadan" ve "32.Gün" programlarını hazırlayıp, "Açık Oturum" programını yöneten Kırca, önde gelen liderlerle yaptığı röportajlar sayesinde başarısına başarı kattı.

    Bir dönem TRT Washington temsilcisi olarak da çalışan Kırca, daha sonra ilk özel televizyon olan İnter Star’a geçti. 42 yaşında "Kırkıncı Paralel" programını Washington ve New York‘ta hazırlayıp, sundu. 1993 yılında Türkiye’ye döndü ve ATV Haber Dairesi Başkanı oldu. 1 Şubat 1994’de Türkiye’nin ilk anchorman’i olarak ATV Ana Haber Bülteni’ni sunmaya başladı. Hemen arkasından 6 Şubat 1994’te yayına giren "Siyaset Meydanı" programı ile hafızalara kazındı.

    2001 Ekonomik krizinin yaşandığı günlerde ATV ile anlaşamayarak Star televizyonuna geçti. Bir çok polemiğe neden olan Star'dan ayrılışı gecikmedi. 2002 yılında NTV ile anlaştı. Aynı yıl "Habersiz Türküler" adlı bir albüm çıkardı. Barış Manço’ya olan hayranlığı ile de bilinen ünlü anchorman, Sonny Müzik’in çıkarttığı "Yüreğimdeki Barış Şarkıları" adlı albümde "Güle güle oğlum" parçayı seslendirdi.

    NTV'den de ayrılması gecikmedi. Tekrar ATV'de anchorman olarak göreve başlayan Ali Kırca, aynı zamanda Sabah Gazetesi’ndede köşe yazarlığına getirildi. "Altanlar Meydanda", "Futbol Hayattır", "Hazan Mevsiminde Aşk", "Sedir Ağacının Kokusu", "Şimdi İyi Haberleri Veriyoruz", Susurluk Çarkı, Barış Manço’ya Özlem, "700. yılında Osmanlı" adlarıyla 8 adet kitabı yayınlandı.

    2 yıl boyunca Anadolu Üniversitesi’nde TV Haberciliği dersi verdi. Bahçeşehir Üniversitesi’nde öğretim görevliliği yapmaya başlayan Kırca, ("Golden Rose" ödülü başta olmak üzere) yaptığı programlarla birçok uluslararası ödül de kazanmıştır.




    Latest 5 Biyografi





    Ali Kırca Yorumları




      Permalink - Mesaj no 1  04-01-2009, 17:56

    --->: Ali Kırca


    Ali Kırca nın bu forumda azda olsa yer tutması beni işin açığı sinirlendirdi.Bu kadar kişiliksiz, kasetleriyle rezil olan ama halen şebek gibi ortalıkta dolaşan bu adamın yazısının kaldırılmasını istiyorum.İslam düşmanı satılmış spiker
    O kadar temiz insan varken Ali Kırca yı mı bizlere tanıtıyorsunuz.
    emirahmedyasin - ait Kullanıcı Resmi (Avatar) emirahmedyasin

      Permalink - Mesaj no 2  04-01-2009, 21:01

    --->: Ali Kırca


    Yaptigi günahlar beni irdelemiyor. Allah ile kendisi arasinda. Hatta bu gibi olaylarin bu kadar desifre olmasina haddinden fazla üzülüyorum. Ben yargii mercii degilim o yüzden kisilerin suclu olup olmadigini tartisirim ama karar verip yaptirimda bulunma hakkina sahip degilim. Avam tabakasi olarak haddi bilmek gerekir. Bir kisinin kesinkez islam düsmani olup olmadigini vurgulamaniz icin buna hak delilleriniz olmus olmasi lazim. O yüzden lütfen edebi asan yakistirmalari kimsenin üzerine yüklemeyin. Bir insanin cok temiz olduguna ya da cok kirli olduguna karar verecek mevki ya da düzeyde olamadigim icin beni ilgilendirmeyen asamalarini gecip bunlarin ötesinde paylasim yapiyorum.
    alptraum - ait Kullanıcı Resmi (Avatar) alptraum

      Permalink - Mesaj no 3  04-02-2009, 11:51

    --->: Ali Kırca


    Ben ezberden konuşmadım oraya isterseniz İstanbul üniversitesi hukuk fakultesinden mezun oldu yuda ekleyin geçen seneler afla tekrar okula dönmüştü bizim kardeşlerle aynı sınıftaydı ve çokta oturaklı olmadığını bilmekteyim.
    emirahmedyasin - ait Kullanıcı Resmi (Avatar) emirahmedyasin