Yalçın Zaim (Yalçın Zaim Kimdir? - Hakkında - Hayatı)

Yalçın Zaim (Yalçın Zaim Kimdir? - Hakkında - Hayatı)   Konuyu açan: biyografist   İlk Mesaj: 01-12-2017 (05:59)   Son Mesaj: 01-12-2017 (05:59)    Cevap: 0    Gösterim: 1076  

    01-12-2017

    Yalçın Zaim (Yalçın Zaim Kimdir? - Hakkında - Hayatı)

    Alt Kategori: Is Dunyasi-Ekonomi


    Yalçın Zaim 1945 yılında İstanbul’da doğdu. İlkokulu Kadıköy Yeldeğirmeni İlkokulu'nda, ortaokul ve liseyi Saint Joseph Koleji’nde, lisans ve yüksek lisans öğrenimini İstanbul Teknik Üniversitesi Maden Fakültesi’nde tamamladı.

    Türkiye Kömür İşletmeleri'ne ait Karadon Ocağı, Belçika Societe du Goufre ve Maden Tetkik ve Arama Genel Müdürlüğü’nde staj yapan Yalçın Zaim, 1970 yılı Temmuz ayında Maden Tetkik ve Arama Genel Müdürlüğü Divriği Rezerv Tespit Kampında Kamp Şefi olarak iş hayatına atıldı, 1972-1974 yılları arasında askerliğini yaptı, 1974-1992 yılları arasında Kiska Komandit Şirketi’nde Proje Müdürü olarak çalıştı. Kiska Komandit Şirketi’nde çalıştığı süre içerisinde 15 km uzunluğunda ve Türkiye’de ilk defa yumuşak zeminde açılan Kınık Tüneli, Konya İçme Suyu Arıtma Tesisi, Dicle Barajı, Erzincan Barajı gibi projeleri başarı ile tamamladı ve 1992 yılında kendi şirketi olan Atılım Yapı Taahhüdü A.Ş.’ yi kurdu.

    İstanbul Hukuk Fakültesi mezunu ve Ankara Emniyet Müdürü olarak da görev yapan babası Orhan Zaim’in Türkiye’nin çeşitli ilçelerinde Kaymakam olarak görev yapması sebebi ile ilk, orta, lise ve üniversite eğitimi boyunca öğretmen olan babaannesi Kadriye Zaim’in yanında kalması, amcası Kemal Zaim’in Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşarı olması, büyük dedesi Hoca Ali Rıza Efendi’nin 1857 yılında kurulan Türkiye’nin ilk Orman Fakültesinin kurucusu olması onun da eğitime gönül vermesine neden oldu ve 1995 yılında Atılım Vakfını, 1997 yılında da Atılım Üniversitesi’ni kurdu.

    Yalçın Zaim halen Atılım Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı ve Atılım Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanlığı görevlerini yürütmektedir.

    Yalçın Zaim Fransızca ve İngilizce dillerini bilmektedir.




    Latest 5 Biyografi





    Yalçın Zaim (Yalçın Zaim Kimdir? - Hakkında - Hayatı) Yorumları