Koramiral Recep Bülent Bostanoğlu (Koramiral Recep Bülent Bostanoğlu Kimdir? - Hakkında - Hayatı)

Koramiral Recep Bülent Bostanoğlu (Koramiral Recep Bülent Bostanoğlu Kimdir? - Hakkında - Hayatı)   Konuyu açan: eyvallah   İlk Mesaj: 01-12-2017 (04:50)   Son Mesaj: 01-12-2017 (04:50)    Cevap: 0    Gösterim: 844  

    01-12-2017

    Koramiral Recep Bülent Bostanoğlu (Koramiral Recep Bülent Bostanoğlu Kimdir? - Hakkında - Hayatı)

    Alt Kategori: Askerler


    Koramiral Recep Bülent Bostanoğlu; 1953 yılında Zonguldak'ta doğdu, 1973 yılında Deniz Harp Okulu'ndan, 1974 yılında Güverte Sınıf Okulu'ndan mezun oldu. 1980 yılına kadar Deniz Kuvvetlerine bağlı çeşitli gemilerde muhabere subaylığı, harekât merkezi subaylığı ve seyir harekât subaylığı yapan Koramiral Bostanoğlu, 1982 yılında Deniz Harp Akademisi'nden mezun oldu, ardından kurmay subay olarak; TCG Anıttepe Seyir Harekât Subaylığı, Deniz Kuvvetleri Harekât Eğitim Dairede NATO Proje Subaylığı, TCG Savaştepe 2. Komutanlığı ve Komutanlığı, TCG Muavenet Komutanlığı, Donanma Komutanlığı'nda Plan Ve Teşkilat Şube Müdürlüğü, Atina Deniz Ataşeliği, 4'üncü Muhrip Filotillası Komodorluğu ve Donanma Komutanlığı'nda Harekât Başkanlığı görevlerini yürüttü.

    2000 yılında tuğamiralliğe terfi etti. Tuğamiral rütbesi ile Genelkurmay Yunanistan-Kıbrıs Daire Başkanlığı, Refakat ve Karakol Filosu Komutanlığı ile Güney Görev Grup Komutanlığı görevlerinde bulundu, 2004 yılında tümamiralliğe terfi etti.

    Tümamiral rütbesi ile Deniz Harp Akademisi Komutanlığı, Deniz Kuvvetleri Harekât Başkanlığı, Harp Filosu Ve Kuzey Görev Grup Komutanlığı ile Donanma Komutanlığı Kurmay Başkanlığı görevlerini yürüttü, 2009 yılında koramiralliğe terfi etti.

    Koramiral rütbesi ile Genelkurmay Muhabere, Elektronik ve Bilgi Sistemleri Başkanlığı, Deniz Eğitim ve Öğretim Komutanlığı, Kuzey Deniz Saha Komutanlığı ve Donanma Komutanlığı görevlerinde bulunduktan sonra, 30 Ağustos 2013 tarihinden geçerli olarak oramiralliğe terfi etti ve Deniz Kuvvetleri Komutanlığı görevine atandı.

    Koramiral Recep Bülent Bostanoğlu'nun bir çocuğu var ve İngilizce biliyor.




    Latest 5 Biyografi





    Koramiral Recep Bülent Bostanoğlu (Koramiral Recep Bülent Bostanoğlu Kimdir? - Hakkında - Hayatı) Yorumları