Osman Sert (Osman Sert Kimdir? - Hakkında - Hayatı)

Osman Sert (Osman Sert Kimdir? - Hakkında - Hayatı)   Konuyu açan: KaJmErAnNn   İlk Mesaj: 01-12-2017 (04:47)   Son Mesaj: 01-12-2017 (04:47)    Cevap: 0    Gösterim: 817  

    01-12-2017

    Osman Sert (Osman Sert Kimdir? - Hakkında - Hayatı)

    Alt Kategori: Devlet-Siyaset


    1977'de Konya'da doğdu. Konya Anadolu Lisesi'nin ardından ODTÜ Uluslararası İlişkiler Bölümü'nü bitirdi. Kendisi hatırlamıyor ama eski komşularının anlattığına göre ilkokula başlamadan önce en büyük keyfi radyoda ‘arkası yarın'ları dinlemekti.Konya'da bir şiir yarışmasının ardından yerel radyolarda haber spikerliği ve programcılıkla lise birinci sınıfta gazeteciliğe adım attı. Üniversite yıllarında BTV'de televizyonculukla tanıştı.

    2000 yılında Kanal 7'de profesyonel haberciliğe ve televizyonculuğa başladı. İlk üstlendiği görev polis-adliye idi. Bu alanda görevlendirilmesinin hemen ardından cezaevi operasyonları başladı. Sincan F tipi cezaevine ilk giren gazetecilerden oldu. Aylarca TAYAD, ölüm orucu eylemlerini izledi.

    1 Şubat 2001'de ekonomi muhabirliğine geçti. 19 Şubat'ta MGK krizi yaşandı, 21 Şubat'ta devalüasyon yapıldı, 1 Mart'ta Kemal Derviş geldi. Dönemin "Derviş muhabirleri"nden oldu.

    Hep gönlündeki diplomasi muhabirliğine başladıktan sonra Irak savaşı, mutabakat muhtırası müzakereleri, tezkere krizi yaşandı.

    29 Kasım 2004'te CNN TÜRK Ankara diplomasi muhabiri oldu. Devlet başkanları, başbakanlar ve dışişleri bakanları ile mülakatlar yaptı.

    3 Ekim 2005'te Türkiye ile Avrupa Birliği'nin müzakere çerçeve belgesi üzerinde uzlaştığı, dönemin Dışişleri Bakanı Abdullah Gül'ün Lüksemburg'a gideceği haberini verdi.

    2006 yılında İran'ın esir aldığı İngiliz askerlerin serbest bırakılacağını Riyad'da İran Dışişleri Bakanı Manucher Muttaki ile yaptığı röportajın ardından duyurdu. En çok ilgilendiği alan Orta Doğu ve Irak.

    CNNTÜRK'te İsrail Temsilciliği görevini yürütürken TRT Türk'e transfer oldu.

    Diplomasi Muhabirleri Derneği Başkanlığı'nı da yürüten Sert son olarak CNNTÜRK'te Celal Talabani ile özel röportaj gerçekleştirmişti.

    Sert, 2009 yılında Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu'nun Basın Danışmanı oldu.




    Latest 5 Biyografi





    Osman Sert (Osman Sert Kimdir? - Hakkında - Hayatı) Yorumları