Dr. Hayri Baraçlı (Dr. Hayri Baraçlı Kimdir? - Hakkında - Hayatı)

Dr. Hayri Baraçlı (Dr. Hayri Baraçlı Kimdir? - Hakkında - Hayatı)   Konuyu açan: Harezmi   İlk Mesaj: 01-12-2017 (03:54)   Son Mesaj: 01-12-2017 (03:54)    Cevap: 0    Gösterim: 659  

    01-12-2017

    Dr. Hayri Baraçlı (Dr. Hayri Baraçlı Kimdir? - Hakkında - Hayatı)

    Alt Kategori: Devlet-Siyaset


    1966 yılı İstanbul doğumlu olan Dr. Hayri Baraçlı ilk, orta ve lise öğrenimini İstanbul’da tamamladı. Yıldız Teknik Üniversitesi Endüstri Mühendisliği bölümünden 1989 yılında mezun olan Baraçlı, yüksek lisans ve doktora öğrenimini aynı üniversitede tamamladı. Akademik kariyerine 1990 yılında Araştırma Görevlisi olarak başladı. O yıllardan bugüne üniversitede ders vermeye devam eden Baraçlı, 1998 – 2007 yılları arasında da Hava Harp Okulu’nda dersler verdi.

    Doktora ve yüksek lisans seviyelerinde birçok öğrenciye ise halen danışmanlık yapıyor. Kamu ve özel sektörde Yönetim Danışmanlığı da yapan Baraçlı, tekstil, gıda, makine imalat sanayi, hizmet sektörü, ayakkabı, ulaşım ve yerel yönetim alanlarında eğitimler verdi. İşletme Yönetimi, Yeniden Yapılandırma, Stratejik Yönetim ve Planlama, Bütünsel Kalite Yönetimi, İnsan Kaynakları Yönetimi, Yatırımların Fizibilitesi ve Etütleri ile Verimlilik Yönetimi konularında akademik ve profesyonel düzeyde çalışmalar gerçekleştirdi.

    2008-2009 yılları arasında Yıldız Teknik Üniversitesi’nde Rektör Danışmanı, Halkla İlişkiler Koordinatörü ve Sürekli Eğitim Merkezi (SEM) Başkanı olarak görev yaptı. Bir taraftan üniversitedeki çalışmaları devam ederken Temmuz 2009’da doğup büyüdüğü şehir İstanbul’a, İETT İşletmeleri Genel Müdürü olarak atanan Baraçlı, Mayıs 2014’te ise İstanbul Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri görevine atandı.

    Yenilik ve değişimi iş ve özel yaşamının mottosu olarak gören Baraçlı, yurtiçi ve yurt dışında Endüstri Mühendisliği, Yöneylem Araştırması, Yönetim-Organizasyon, Simülasyon ve Optimizasyon, Değişim Yönetimi, Finansal Yönetim, Girişimcilik ve Ulaşım gibi alanlarda bildiriler sundu, seminerler ve konferanslar verdi. İlk kitabı 2011 yılında ‘Kurumsal İşletmelerde Finansal Yönetim’, ikinci kitabı ise ‘Yönetimde 40 Dörtler’ adıyla Haziran 2014’te yayımlandı.

    Ayrıca Baraçlı’nın çeşitli kamu kurum ve kuruluşlarında yönetim kurulu üyelikleri ve başkanlıkları, dernek ve vakıflarda üyelikleri, yönetim kurulu üyelikleri ile devlet ve özel üniversitelerin vakıflarında mütevelli heyeti üyelikleri bulunuyor.




    Latest 5 Biyografi





    Dr. Hayri Baraçlı (Dr. Hayri Baraçlı Kimdir? - Hakkında - Hayatı) Yorumları