Salih Turhan (Salih Turhan Kimdir? - Hakkında - Hayatı)

Salih Turhan (Salih Turhan Kimdir? - Hakkında - Hayatı)   Konuyu açan: Abidinsener   İlk Mesaj: 10-14-2012 (06:12)   Son Mesaj: 10-14-2012 (06:12)    Cevap: 0    Gösterim: 1597  

    10-14-2012

    Salih Turhan (Salih Turhan Kimdir? - Hakkında - Hayatı)

    Alt Kategori: Sanat


    1956 yılında Elazığ’da doğdu. Liseyi Elazığ’da, Yüksek Okulu Ankara’da bitirdi. 1982 yılında TRT Erzurum Radyosuna ses sanatçısı olarak girdi. 5 yıl sonra 1987 yılında Kültür ve Turizm Bakanlığı Ankara Devlet Türk Halk Müziği korosuna naklen tayin oldu.

    1991-1992 yıllarında bu korunun müdürlüğünü yaptı. Yurt içinde ve yurt dışında sanatçı ve uzman olarak Türkiye’yi temsil etti. Çeşitli yörelere ait 1000 civarında halk ezgisinin notasını dikte ederek yazdı.' Bunlardan 200’ü aynı zamanda kendi derlemesi olup, THM repertuarına kazandırılmıştır. Çeşitli kurumlarca birçok ödüle layık görüldü. Azerbaycan, Uluslararası' VEKTÖR İlimler Akademisince Fahri Doktora unvanına lâyık görüldü. İLESAM ve Türkiye Yazarlar Birliği, T.C. Başbakanlık Gençlik Spor Genel Md. Danışma Kurulu üyesidir.
    20 yıldan beri birçok amatör koro kurup yönetti.Etimesgut, Keçiören, Adıyaman Belediye Konservatuarlarını kurdu. Halk Müziği dalında birçok öğrenci yetiştirdi. Anadolu’dan Selamlar, Vatan Nağmeleri, Gönül Nağmeleri, Tatyan Havaları, Yemen Türküleri, Sağlıkla İlgili Türküler başlıklı albümleri hazırladı. Radyo ve televizyonlarda programlar hazırlayıp sundu.
    Halen Kültür ve Turizm Bakanlığı Ankara Devlet THM Korosundaki görevini sürdürmektedir.'''
    Yayımlanmış Kitapları :

    Harput - Elazığ Musıkî Folkloru, Kerkük Türküleri, Azerbaycan Halk Mahnıları, Anadolu Halk Türküleri ve Ezgileri, Türk Halk Müziğinde Çeşitli Görüşler, Notalarıyla Uzun Havalarımız, Diyarbakır Musıkî Folkloru, Notalarıyla Türkülerimiz ve Hikâyeleri 1-2, Azerbaycan Halk Türküleri (Aktarma), Azerbaycan,' Bayburt Musıkî Folkloru, Malatya Musıkî Folkloru, Ankara Halk Müziği, Çankırı Halk Müziği, Kırşehir Halk Müziği, Kırıkkale Halk Müziği, Şanlıurfa Halk Müziği, Uşak Türküleri, Van Halk Müziğine Giriş, Artvin Halk Müziğine Giriş, Isparta Türküleri, Meşhur Olmuş Türkülerimiz 1-2, Ordu Türküleri, Notalarıyla Dillerdeki Şarkılar 1-2, Konya Halk Müziği, Elazığ - Harput Havaları, Tatyan Havaları (CD/Albümü, KALAN Müzikten çıktı), Tokat Türküleri ve Oyun Havaları, Halk Müziğimizde Oyun ve Saz Havaları (e-Kitap C. 1, 2, 3, 4, 5),' Yozgat Türküleri ve Oyun Havaları, Manisa Türküleri ve Oyun Havaları, Yemen Türküleri (Kitap / CD), Türkülerdeki Hekimlik ve Sağlıkla İlgili Türküler (Kitap / CD), Gümüşhane Türküleri ve Oyun Havaları, Kars-Ardahan-Iğdır Türküleri ve Oyun Havaları, Notalarıyla Karaca Oğlan Türkü ve Şarkıları. Tarım Türküleri (Kitap / CD), Türkiye / Anadolu / Vatan ve Şehir Güzellemeleri / Şiirler, Türkiye / Anadolu / Vatan ve Şehirlerle ilgili Türküler, Şarkılardaki Sağlık ve Sağlıkla İlgili Şarkılar (Kitap / CD), Kayseri Türküleri ve Oyun Havaları, Bursa Türküleri ve Oyun Havaları, Tunceli Türküleri ve Oyun Havaları, Kars I.Türkü Bayramı, Türkü-Şarkı ve Şiirlerle Ana-Baba-Evlat Yüreği.





    Latest 5 Biyografi





    Salih Turhan (Salih Turhan Kimdir? - Hakkında - Hayatı) Yorumları