Roger Garaudy (Roger Garaudy Kimdir? - Hakkında - Hayatı)

Roger Garaudy (Roger Garaudy Kimdir? - Hakkında - Hayatı)   Konuyu açan: Abidinsener   İlk Mesaj: 10-14-2012 (06:07)   Son Mesaj: 10-14-2012 (06:07)    Cevap: 0    Gösterim: 983  

    10-14-2012

    Roger Garaudy (Roger Garaudy Kimdir? - Hakkında - Hayatı)

    Alt Kategori: Dusunurler


    Roger Garaudy, 17 Temmuz 1913'te Marsilya'da doğdu. Garaudy, 1952 yılında Sorbonne Üniversitesi'den edebiyat dalında, 1954 yılında da SSCB Bilimler Akademisi'nden bilim dalında doktor unvanını aldı.

    Bir dönem Marksist İnceleme ve Araştırmalar Merkezi müdürlüğü de yapan Garaudy, Fransız Parlamentosu'nda milletvekili, Millet Meclisi Başkan Yardımcısı, Milli Eğitim Komisyonu üyesi ve senatör olarak görev yaptı.

    Roger Garaudy, Fransız Komünist Partisi'nde en yüksek düzeyde görev yapan ve dış dünyaya Fransa'nın yüz akı olarak takdim edilen bir düşünürdü.

    Charles de Gaulle, Stalin, Castro, Picasso, Aragon, Gaston Bachelard, Jean-Paul Sartre, Romain Rolland gibi dünya çapında lider ve sanatçılarla yakından görüşen Garaudy, 1982 yılında Müslüman oldu ve İslam'la ilgili olarak da önemli eserler verdi.

    Garaudy'nin, ''İsrail: Terör ve Mitler'' isimli eseri, İsrail lobisinin baskıları sonucunda Fransa'da yasaklandı.

    Roger Garaudy'nin ''Hatıralar: Yüzyılımızda Yalnız Yolculuğum'' ve ''İnsanlığın Medeniyet Destanı'' başta olmak üzere 30 kadar eseri Türkçe'ye çevrildi.

    Eserleri kırkı aşkın dile çevrilen Roger Garaudy, geride 60 kadar eser ve sayısız makale bıraktı.

    Fransız Müslüman düşünür Roger Garaudy, 14 Haziran 2012 günü Paris'te 99 yaşında vefat etti.




    Latest 5 Biyografi





    Roger Garaudy (Roger Garaudy Kimdir? - Hakkında - Hayatı) Yorumları