Recep Konuk (Recep Konuk Kimdir? - Hakkında - Hayatı)

Recep Konuk (Recep Konuk Kimdir? - Hakkında - Hayatı)   Konuyu açan: Yes Man   İlk Mesaj: 10-14-2012 (06:08)   Son Mesaj: 10-14-2012 (06:08)    Cevap: 0    Gösterim: 1302  

    10-14-2012

    Recep Konuk (Recep Konuk Kimdir? - Hakkında - Hayatı)

    Alt Kategori: Is Dunyasi-Ekonomi


    Konya’nın Çumra İlçesi Türkmencamili Köyünde 1956 yılında dünyaya geldi. İlk ve orta öğrenimini Konya’da, yüksek öğrenimini ise Konya Selçuk Üniversitesinde tamamladı. İzmir Dokuz Eylül Üniversitesi İİBF’de işletme okudu. Milli Eğitim Bakanlığında (Şanlıurfa) öğretmen ve yönetici olarak dört yıl süre ile görev yaptı. 1985 yılında memuriyetten istifa ederek iş hayatına atıldı. Zirai ürünler ve tarım makineleri ticareti yaptı.


    1994 yılında yapılan yerel seçimlerde Çumra Belediye Başkanlığına seçildi. 1999 yılında Konya Pancar Ekicileri Kooperatifi ve Konya Şeker Sanayi ve Ticaret A.Ş., 2000 yılında PANKOBİRLİK Yönetim Kurulu Başkanlıklarına, yine aynı yıl PANKOBİRLİK'i temsilen Türkiye Şeker Kurumu Üyeliğine, Milli Kooperatifler Birliğine ve 2001 yılında da T.C. Şeker Üst Kurulu Üyeliğine seçildi. Yönetim Kurulu Başkanlığını yaptığı Konya Şeker’de projelendirdiği yatırımlarla çok sayıda üretim tesisini ülke ekonomisine kazandıran, hayvan toplulaştırması gibi tarım sektörüne yönelik model projeleri hayata geçiren Konuk, sıvı şeker, biyoetanol, biyogaz gibi inovatif ürünlerin üretimini sağlarken, spordan eğitime uzanan sosyal sorumluluk projelerinin yanı sıra ülke tarihinin en iddialı ağaçlandırma kampanyasını da başlatarak Türkiye nüfusu kadar fidanı toprakla buluşturmayı hedefledi. Aralarında, yılın girişimcisi, tüketici dostu, yılın yenilikçisi, yılın çevrecisi gibi ödüllerin de bulunduğu çok sayıda ödüle layık görülen Konuk, topluma karşılıksız hizmetleri ve öncülük ettiği sosyal sorumluluk projeleri nedeniyle 2010 yılında Vakıf İnsan Plaketi ve Gıda Güvenliğine yaptığı katkı nedeniyle de Dünya Gıda Gününde madalya ile ödüllendirildi.
    Halen PANKOBİRLİK, Konya Pancar Ekicileri Kooperatifi, Anadolu Birlik Holding ve Konya Şeker Sanayi ve Ticaret A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanlıklarını ve Milli Kooperatifler Birliği Üyeliklerini devam ettiren, kardeş iki millet arasındaki bağların kuvvetlendirilmesi için Kazakistan’ın Konya Fahri Konsolosluğu görevini de yürüten Recep Konuk’a, Selçuk Üniversitesi tarafından 2009 yılında Türk tarımına yaptığı katkılar ve işletme alanındaki başarıları nedeniyle Ziraat Mühendisliği ve İktisadi İdari Bilimler Fakültelerinin ortak önerisi üzerine Üniversite Senatosunun oybirliği ile aldığı kararla fahri doktorluk beratı takdim edildi.
    Konuk, evli ve üç çocuk babasıdır.






    Latest 5 Biyografi





    Recep Konuk (Recep Konuk Kimdir? - Hakkında - Hayatı) Yorumları