Rahmi Kalaycıoğlu (Rahmi Kalaycıoğlu Kimdir? - Hakkında - Hayatı)

Rahmi Kalaycıoğlu (Rahmi Kalaycıoğlu Kimdir? - Hakkında - Hayatı)   Konuyu açan: SURALTI   İlk Mesaj: 10-14-2012 (06:57)   Son Mesaj: 10-14-2012 (06:57)    Cevap: 0    Gösterim: 876  

    10-14-2012

    Rahmi Kalaycıoğlu (Rahmi Kalaycıoğlu Kimdir? - Hakkında - Hayatı)

    Alt Kategori: Basin-Yayin


    Türk Musikisi'ni özverili çalışmalarıyla belgeleyerek, külliyatlarını gençlere ulaştırmak için vefatına kadar çalışan Rahmi Kalaycıoğlu, 3 Mayıs 1926'da Ankara Beypazarı'nda doğdu.

    Kalaycıoğlu, Yüksek Ekonomi ve Ticaret Okulu'ndan 1949'da mezun olduktan sonra yeni açılmakta olan İstanbul Radyosu'nda mali ve idari görevlerde bulundu. İstanbul Üniversitesi Rektörlüğü'nün mali işlerini üstlenen Kalaycıoğlu, 1953'te Basın Yayın Turizm Genel Müdürlüğü'nün Ankara'daki merkezinde büro şefi olarak görev aldı.

    Rahmi Kalaycıoğlu, 1954'te, yeni açılan Türkiye ve Ortadoğu Amme İdaresi Enstitüsü'ne devam etti. 1955-1957 yılları arasında İstanbul Radyosu'nun Tahakkuk Şefliği görevine tayin edilen Kalaycıoğlu, 1958'de Basın İl Temsilciliği'nde görevlendirildi. Buradaki görevinde, yurt dışından gelen filmlerin sansür heyetinde Basın Temsilciliği üyesi olarak çalıştı. Bu görevde 6 ay bulunduktan sonra İstanbul Tanıtma ve Turizm Müdürlüğü'ne döndü.

    İstanbul Radyosu Raportörlüğü'ne atanan Kalaycıoğlu, bu görevine 1964'e kadar kadar devam etti. 1978'de Yüksek Ticaretliler gazetesini çıkaran Kalaycıoğlu, 1990'dan beri Türk Musikisi ile ilgili çok önemli çalışmalar yapıyordu.

    ''Türk Musikisi'nin babası'' olarak anılan ve hayatını Türk Musikisi'nin yaşatılması adına yaptığı çalışmalara adayan Kalaycıoğlu, vefatına kadar da bu görevi kendine borç bildi.

    Türk Musikisi'ne büyük eserler katan, 90 bestekarın binlerce eserini toparlayıp derleyen Kalaycıoğlu, Türk Musikisi'nin sonraki nesillere ulaşması adına 5 ciltlik Türk Musikisi Bestekarlar Külliyatı'nı çıkarmıştı.

    Türk Musikisi bestekarı Rahmi Kalaycıoğlu, 17 Nisan 2012 tarihinde İstanbul'da vefat etti.

    Bir süredir böbrek yetmezliği ve damar rahatsızlığı olan Rahmi Kalaycıoğlu, Kadıköy Acıbadem'deki evinde yaşamını yitirdi.

    Kalaycıoğlu'nun cenazesi, 18 Nisan 2012 günü Levent Afet Yolal Camisi'nde ikindi vakti kılınan cenaze namazının ardından Zincirlikuyu Mezarlığı'ndaki aile kabristanına defnedildi.




    Latest 5 Biyografi





    Rahmi Kalaycıoğlu (Rahmi Kalaycıoğlu Kimdir? - Hakkında - Hayatı) Yorumları