Dr. Mehmet Tekneci (Dr. Mehmet Tekneci Kimdir? - Hakkında - Hayatı)

Dr. Mehmet Tekneci (Dr. Mehmet Tekneci Kimdir? - Hakkında - Hayatı)   Konuyu açan: eyvallah   İlk Mesaj: 10-08-2012 (04:44)   Son Mesaj: 10-08-2012 (04:44)    Cevap: 0    Gösterim: 1194  

    10-08-2012

    Dr. Mehmet Tekneci (Dr. Mehmet Tekneci Kimdir? - Hakkında - Hayatı)

    Alt Kategori: Bilim-Teknoloji


    1966 tarihinde Giresun Alucra da Doğdu. İlk, orta, lise eğitimlerini İstanbul’da, Üniversite eğitiminiOndokuz mayıs Üniversitesi Tıp fakültesinde Samsun’da tamamladı. Evli, iki kız çocuğu babasıdır.İstanbul da yaşamaktadır. Amerikan Masterson Enstitüsünden eğitim süpervision almıştır. Psikoanalitik masterson terapisti’dir.

    Prof .dr Vamık volkan, Prof.dr Frank.E Yoemans ,Jerry Katz ,Loray Daws,Amandy Casidy,Judy Pearson ( Amerikan Masterson Enstitüsü başkanı),William Griffith,Murray shane,Candace Orcutegibi psikoanalitik alanda çalışan profesyonel eğitmen ve klinisyenler ile bizzat olgu sunumları yapıp beraber çalışmalar ve süpervizyonlar yürütmüştür.

    Prof dr.John .C.Clarkın Onyedi saatlık eğitimine ,Prof dr. Otto Kernberg ve Prof.dr Frank.E Yoemans’ın ( kırkdört saatlık ) Altı günlük eğitim workshop katılıp Olgu sunumu yapmıştır.

    Prof.Dr Hanna Levenson,Prof.Dr Allan Shore’un çalışmalarına katılmıştır.Entegratif psikoterapisttir.Bu bağlamda Psikoloji profesörü John C.Norcross, Jerry Magnavita çalışmalarına katılmıştır.
    Çift terapisi bağlamın da Psikoloji professoru Lessi S Greenberg uygulamalı eğitim ve süpervision almıştır.

    Bireysel terapiler , Çoçuk(theraplay )-Aile terapileri, Aile Danışmanlığı, çift terapi ve danışmanlığı alanlarda eğitim ,organizasyon ve çalışmaların içerisinde olan Dr.Mehmet Tekneci; Kurucu üyesi olduğu Birey Aile Çocuk Psikoterapileri Enstitüsü Derneği'nin Başkanlığını yürütmektedir.
    '
    İLGİ ALANLARI
    Aile ,Evlilik ve Çift terapileri ve danışmanlığı,(özellikle çiftler arasındaki çatışmaların çözümlenmesi ilgili iddialı çalışmalar yürütmektedir) Kişilik problemleri ve özelliklerinin Bireysel terapileri (Borderline, Narsisistik, Şizoid .)

    Ergen Bireysel terapileri ( kendilik bozuklukları, Kimlik bunalımı, ters Kimlik vs.),Aile-Çocuk terapileri,Anksiyete Bozuklukları(sosyal fobi, özgül fobiler,panik bozukluk) Cinsel işlev bozukluklar(vajinismus, Erken boşalma )
    Konularla ilgili çalışmalar yapmakta; Kişisel Gelişim ve Danışmanlık hizmetleri
    yürütmektedir.




    Latest 5 Biyografi





    Dr. Mehmet Tekneci (Dr. Mehmet Tekneci Kimdir? - Hakkında - Hayatı) Yorumları