Prof. Dr. Benzion Netanyahu (Prof. Dr. Benzion Netanyahu Kimdir? - Hakkında - Hayatı)

Prof. Dr. Benzion Netanyahu (Prof. Dr. Benzion Netanyahu Kimdir? - Hakkında - Hayatı)   Konuyu açan: Harezmi   İlk Mesaj: 10-03-2012 (01:20)   Son Mesaj: 10-03-2012 (01:20)    Cevap: 0    Gösterim: 1048  

    10-03-2012

    Prof. Dr. Benzion Netanyahu (Prof. Dr. Benzion Netanyahu Kimdir? - Hakkında - Hayatı)

    Alt Kategori: Bilim-Teknoloji


    İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun babası tarihçi, siyonist aktivist Benzion Netanyahu 25 Mart 1910 tarihinde Polonya'nın başkenti Varşova'da Benzion Mileikovsky olarak dünyaya geldi. Güçlü bir Yahudi ordusu oluşturulması ve Ürdün nehrinin her iki yakasını içine alan bir Yahudi devleti kurulmasını savunan revizyonist siyonist lider Ze'ev Jabotinsky'nin taraftarları arasında yer aldı ve 1940 yılından ölümüne kadar yardımcılığı görevini yürüttü.

    ABD'nin Philadelphia kentinde Dropsie College'da tarih doktorası yapan Netanyahu, daha sonra Denver Üniversitesi tarih ve İbrani edebiyatı bölümlerinde profesör olarak çalıştı, ayrıca Cornell Üniversitesi'nde semitik diller ve edebiyatı bölümü başkanlığı görevinde bulundu.

    Akademik kariyeri dolayısıyla sürekli olarak ABD ile İsrail arasında seyahat eden Netanyahu, akademik çevrelerde en çok, İspanya'daki Yahudileri hedef alan Orta Çağ engizisyonu konusunda yaptığı araştırmayla tanınıyordu.

    30 Nisan 2012 tarihinde İsrail'de 102 yaşında vefat etti.




    Latest 5 Biyografi





    Prof. Dr. Benzion Netanyahu (Prof. Dr. Benzion Netanyahu Kimdir? - Hakkında - Hayatı) Yorumları