Bahri Zengin (Bahri Zengin Kimdir? - Hakkında - Hayatı)

Bahri Zengin (Bahri Zengin Kimdir? - Hakkında - Hayatı)   Konuyu açan: KaJmErAnNn   İlk Mesaj: 10-03-2012 (01:50)   Son Mesaj: 10-03-2012 (01:50)    Cevap: 0    Gösterim: 1043  

    10-03-2012

    Bahri Zengin (Bahri Zengin Kimdir? - Hakkında - Hayatı)

    Alt Kategori: Devlet-Siyaset


    1942'de Kilis'te doğdu. İTÜ Makine Fakültesi mezunu olan Zengin, Delft Teknik Üniversitesinde ''Sanayi Yönetimi ve Bölgesel Kalkınma'' alanında ihtisas yaptı. Doktorasını İTÜ'de tamamlayan Zengin, Devlet Planlama Teşkilatında uzman olarak çalıştı.

    Sanayi Bakanlığı'nda genel müdürlük de yapan Zengin, MKEK Genel Müdür Yardımcısı ve Yönetim Kurulu üyeliği ile Ekonomik ve Sosyal Araştırmalar Merkezi Başkanlığı görevlerini de sürdürdü.

    Refah Partisi'nden 20. ve 21. dönem Milletvekili seçildi. Ardından siyasi hayatını Fazilet Partisi, Saadet Partisi ve HAS Parti'de sürdürdü.

    Evli ve 4 çocuk babası olan Zengin, 10 Kasım 2011 günü Ankara'da vefat etti.

    Has Parti'den yapılan yazılı açıklamada, bir süredir kanser tedavisi gören eski Saadet Partisi İstanbul Milletvekili, Has Parti GİK Üyesi ve yazar Zengin'in Ankara'da vefat ettiği belirtildi.

    Eski milletvekili Bahri Zengin'in cenaze namazı, 11 Kasım 2011 günü Hacı Bayram Veli Camisi'nde kılındı.

    Zengin'in, Cuma namazının ardından kılınan cenaze namazına, yakınlarının yanı sıra, TBMM Başkanı Cemil Çiçek, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Başbakan Yardımcıları Bülent Arınç ile Bekir Bozdağ, Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Başbakanlık Müsteşarı Efkan Ala, HAS Parti Genel Başkanı Numan Kurtulmuş, Saadet Partisi Genel Başkan Danışmanı Şevket Kazan, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek ile çok sayıda vatandaş katıldı.




    Latest 5 Biyografi





    Bahri Zengin (Bahri Zengin Kimdir? - Hakkında - Hayatı) Yorumları