Ali Bedir (Ali Bedir Kimdir? - Hakkında - Hayatı)

Ali Bedir (Ali Bedir Kimdir? - Hakkında - Hayatı)   Konuyu açan: Yes Man   İlk Mesaj: 10-02-2012 (03:09)   Son Mesaj: 10-02-2012 (03:09)    Cevap: 0    Gösterim: 1207  

    10-02-2012

    Ali Bedir (Ali Bedir Kimdir? - Hakkında - Hayatı)

    Alt Kategori: Sanat


    1967 yılında Erzurum’da doğdu. Erzurum Lisesi tarafından organize edilen resim yarışmalarında “Karakalem” dalında 1.’lik ödülü aldı. Orta bölümünü de okuduğu Erzurum Lisesinde Lise Onur talebesi ve Onur Kurulu Başkanı seçildi. İşletme Fakültesinden mezun oldu. Resim sanatında askeri ve sivil takdirnameler aldı.
    '
    1988 yılında Hat Sanatı çalışmalarına başlayarak, Hattat Dr.Hüseyin Öksüz’den meşk etti. Firma, vakıf ve derneklere tuğra logo çalışmaları ile tanınmış bazı türbe kapı ve mezar taş yazılarını hazırladı. Hattat Mustafa Necateddin Erzurumî’nin Medine-i Münevvere’de yetiştirdiği; alim, kurra, hafız ve hattat olan Nazif Şehitoğlu Hoca’dan eğitimini tamamlayarak 2004 yılında icazet aldı. Talep üzerine “Asr Suresi” eseri, 2007 yılında Suudi Arabistan Kraliyet Sarayında takdir görerek Prenses Adela tarafından belgelendirildi.
    '
    Kişisel sergileri yanında Karma sergilerde de yer aldı. 2008 yılında açılan sınavla Kültür ve Turizm Bakanlığı “Sanatçı Kartı” na sahip oldu. GESAM’a ve Uluslararası SESAN Sanatçılar topluluğuna katıldı. Yurtiçi ve yurtdışı bazı koleksiyonlarda eserleri bulunmakta, Kamu’da memur olarak çalışmaktadır.




    Latest 5 Biyografi





    Ali Bedir (Ali Bedir Kimdir? - Hakkında - Hayatı) Yorumları