Referandum

ne sivil anayasası, tam bir sivil darbedir. ülkeyi fethullaha teslim etmenin yollarını aramaktır. hayır....


?

12 Eylül’de, anayasa değişikliğine ...



  1. Alt 08-25-2010, 23:26 #11
    Ziyaretci
    Misafir Mesajlar: n/a
    ne sivil anayasası, tam bir sivil darbedir. ülkeyi fethullaha teslim etmenin yollarını aramaktır.
    hayır.

  2. Alt 08-26-2010, 01:07 #12
    Ziyaretci
    Misafir Mesajlar: n/a
    Geç kalınmış ve birazda yetersiz olan bir anayasa degişikligi fakat bir başlangıç olarak bu degişimin çok yerinde olduguna inanıyorum demokrasiden yanayım diyen ve hayır diyenleri anlamıyorum ya demokrasiden ozgurlukten anlamıyorlar yada bir taraf olmak gözlerini kör etmiş artık turk halkının önündeki gereksiz duvarlar kalkmalı bu referandumu o yuzden önemsiyorum

  3. Alt 08-27-2010, 01:14 #13
    mus'ab Mesajlar: 331
    Evet diyorum çünki: Kurtuluş savaşından sonra savş görmemiş bir türkiye.... Diğer tarafta ikinci dünya savaşında yerle yeksan olmuş, Almanya, rusya, japonya, kore, bu savaşlarda tüm ekenomisini tüketmiş: İngiltere, fransa, italya gibi ülkeler. HEP ileri gitmişler, ineğe tapan hindistan uzaya gidiyor, türkiyede bazı kesimler ve bir kısım medya tarafından MOLLA diye alay edilen iran amerikaya ve israile kafa tutacak kadar teknik gelişmeler yapıyor da........ Benim ülkem niye hala dünyayı 40 yıl geriden takip ediyor?

    Niye benim ülkeminbütcesinin yarıdan fazlasını askeriye harcıyor. Uçak yapmıyorlar. füze yapmıyorlar. Terörle başa çıkamıyorlar. Söz konusu: Sakallı, çarşaflı, başörtülü, namaz kılan müslümanlar oluncaaaaa adeta aslan kesilen.

    Bu milletin evladını PKK lı teröristlerin önüne yem diye atan ve şehit ettirdikleri yavruların görüntülerini izleyen ama kılını kıpırdatmayan.

    Bu ülkede 30 yıl iktidarda kalmı ama çakılı çivisi bulunmayan.

    Üniversitede, adli makamlarda, kamusal alanlarda, insanların hak ve özgürlüklerine zincir vuran,

    12 eylül darbesinden sonra akılalmaz işkence ve zulümü mazlum insanlar üzerinde acımasızca uygulayan, ASELSAN gibi en gözde kurumlarımızdan birisi olan bir kurumda akıllı ve zeki mühendislerimizin esrarengiz bir şekilde öldürülmelerini sağlayan, HÜLASA: tüm haksızlıklara ve zulümlere, dur demek için

    Binlerce faili meçhul cinayetlerin son bulması ve mevcutların aydınlatılması için,

    Bu cennet vatan ülkemizi ve namusumuzu emanet ettiğimiz resmi kurumların içlerindeki namussuzların kanun önünde hesap vermesi için. vs vs vs EVET diyeceğim.

    Konu mus'ab tarafından (08-27-2010 Saat 01:16 ) değiştirilmiştir.
    yabanGülü bunu beğendi.
  4. Alt 08-27-2010, 18:33 #14
    Ziyaretci
    Misafir Mesajlar: n/a
    ANAYASA DEĞİŞİKLİĞİ KONULU YAZI YARIŞMASINDA
    GÜNÜN EN ÇOK OY VE YORUM ALAN YAZISINA GÖZ ATMAK İSTERMİSİNİZ? "DÜŞÜNMEYİ
    BEŞ GEÇE" BUYRUNDÜŞÜNMEYİ BEŞ GEÇE...

  5. Alt 09-03-2010, 18:04 #15
    Ziyaretci
    Misafir Mesajlar: n/a
    Bir şey sormak istiyorum dun sagcı solcu diye birbirine duşman edilen bu toplumu birbirine kavga ettirip birbirine olduren karşıt zihniyetler (MHP,CHP,BDP)ne olduda şimdi yanyana sormak istedigim önceki tablomu dogru bu duruşmu dogru yoksa bir hiçin peşinden onca can mı gitti bunu nasıl anlamlıyız acaba...

  6. Alt 09-03-2010, 18:11 #16
    Ziyaretci
    Misafir Mesajlar: n/a
    Misafir´isimli üyeden Alıntı
    darbe ana yasasının değiştirilmesi için muhalefet partileride bu anayasanin değişmesini istiyor, ama siyasiler ,sivil toplum kuruluşlarıyla meclisle toplumsal anlaşmayi sağliyarak değiştirmeli.. akp bunu yapmiyor faşist baskı ve emperyalıst düşünceleri mevcut yasaninin içinden işine gelenleri kendilerine siyaset de yaptıkları hatalardan koruyacak zirhli maddeleri getiriyorlar ..biz zaten bu yasalara 30 senedir karşiyiz yasanın değişmesi gerekiyor peki neden topyekün değilde içinden cınbızlanarak işlerine geleni yok edip işlerine geleni yasalaştırmaya çalişiyorlar sıkıntı burda çoğunluğu olan hükümetin hiç ama hiç mazereti olamaz ..istediklerini muhalefeti dinlemeden yasalaştiriyorlar ... onun için hayır!!!

    konuya birde tersinden bakın gercekten muhalefet olumlu tavır sergiledide canal başla degişim için bir şeyler yaptıda hukumetmi onune taş koydu yoksa gecimsis huysuz olan iş yapmada ve yaptırmada hiç gözü olmayan muhalefetmi sorunlu ortadaki tabloyu sadece yargılayarak bakarsak biz çok 12 eylul anayasası uygulatırlar ruhumuz bile duymaz hem karşıyızderiz sonrada en iyi savunucusu olur çıkarız buda memleketimin ayrı bir handikapı düşmana geerek yok bizbize yeteriz bu gidişle....

  7. Alt 09-03-2010, 18:14 #17
    Ziyaretci
    Misafir Mesajlar: n/a
    Misafir´isimli üyeden Alıntı
    ne sivil anayasası, tam bir sivil darbedir. ülkeyi fethullaha teslim etmenin yollarını aramaktır.
    hayır.

    Zaten virus gibi birşey sebebini bile bilmedigi bir düşmanlıkla uçan kuşun uçuşunu bile Fettullah Gülene baglayıp düşmanlık etmeyi marifet mi işmi sayan hastalıklı tipler çogaldı nedeni kedisininde dahil kimsenin bilmedigi bulaşıcı bir hastalık buda ayrı bir ilginçlik

  8. Alt 09-05-2010, 02:50 #18
    Ziyaretci
    Misafir Mesajlar: n/a
    Evet...Evet...Evet.....

  9. Alt 09-06-2010, 01:27 #19
    mus'ab Mesajlar: 331
    Abdurrahman Dilipak - Vakit
    a.dilipak@vakit.com.tr
    2010-08-26
    Referandumda niçin “Evet” diyeceğim!..
    1) Kanun devleti değil, hukuk devleti olmak için... Adalet, barış, özgürlük, insan haklarına saygı, hukukun üstünlüğü, katılımcı, çoğulcu ve şeffaf bir yönetim için EVET diyorum.
    2) Derin devletten, çetelerden kurtulmak için, darbe olmasın, resmi ideoloji, resmi tarih dayatması olmasın diye..
    3) Bunlar olsun diyen partilerin kapatılma tehdidi ile karşı karşıya kalmaması için,
    4) Bu taleplerin yasalaşmasını engelleyen Anasaya Mahkemesi’nin yapısının yeniden düzenlenmesi için,
    5) Bu fikri savunanların sanık sandalyesine oturtulup cezalandırılmasını önlemek, yargıyı tarafsız ve bağımsız kılma adına HSYK’nın yeniden yapılandırılması için EVET diyorum.
    Herkes inandığı gibi yaşayabilsin, düşündüğünü özgürce ifade edebilsin diye, dinî, etnik, ideolojik, politik, felsefi, vicdani kanaat farklılıklarımıza rağmen barış içinde bir arada yaşayabileceğimiz, katılımcı, çoğulcu, şeffaf bir yönetim için EVET diyorum..
    6) Bir daha darbe olmasın, darbecilerden hesap sorulsun diye EVET diyorum..
    7) Devlet şeffaf olsun, vatandaşın bireysel mahremiyeti korunsun. Seyahat özgürlüğü, mahkeme kararı olmadan sınırlandırılmasın diye, YAŞ dahil idarenin bütün eylemlerin yargı denetimi altına alınması için EVET diyorum.
    8) Darbe Anayasası’ndan kurtulmak için, Anayasa Mahkemesi’ne bireysel başvuru hakkını kazanmak için EVET diyorum.
    9) Hakkımda devletin yargı kararı olmadan, fişleme yapması, telefonlarımı dinlememesi, hakkımda andıçlar yayınlanması, devlet içinde çeteler hakkımda planlar yapmasın diye EVET diyorum..
    10) Çocuklarıma özgür, saygın, zengin bir Türkiye miras bırakmak için EVET diyorum..
    11) Parlemento iradesi üzerinde jüristokrasik bir vasayat uygulamasına HAYIR dediğim için referandumda EVET diyorum..
    12) Yargı tarafsızlığı ve bağımsızlığı için bu EVET.
    13) Sendika ve toplu sözleşme, emeklilik düzenine yeni açılımlar getirdiği için EVET.
    14) Yönetime katılım ve etkin yurttaş denetimi için EVET.
    15) YAŞ kararlarının yargı denetimine açılması için EVET.. Yurtdışında çıkış, dinleme ve fişlenme, kapatılan partilerin milletvekilliklerinin sona erdirilmesine, 2. sendika üyeliğine ve buna benzer daha birçok düzenlemeye EVET dediğim için bu pakete EVET diyorum.
    Aslında hiçbir solcu, dün tek tek bunları sorsanız hiçbirine kendileri de HAYIR demezdi. Bu işi AK Parti istiyor diye. Bunlar olursa, arkasından gelecek değişiklikler kendi siyasi gelecekleri açısından risk oluşturacağı için HAYIR diyorlar..
    Bir HAYIRın darbeye, darbecilere EVET demek olduğunu, Ergenekonculara EVET olduğunu düşünmüyorlar..
    Özgürlük olursa, insan hakları olursa, katılımcı, çoğulcu, şeffaf bir yönetim olursa, gerçekten Türkiye’nin bölüneceğini düşünenler HAYIR diyor. Onun için Ergenekon’un avukatlığına soyunuyorlar. Ama bütün bu baskı ve zulmün, terörün kaynağı, Türkiye’yi bölünme noktasına getiren şey olduğunu hesaba katmıyorlar..
    EVET demek için 40 sebeb sayabilirim. Ama benim her bir EVET’imin arkasında bir HAYIR gizlidir aslında.. Anayasa Referandumuna EVET demek, darbelere, darbecilere, çetelere, derin devlete HAYIR demektir aslında..
    Kuşkusuz referandumda EVET çıkınca her şey bitmiş olmayacak, aksine birçok şey yeni başlayacak. Bu yol, uzun, ince bir yoldur.. Daha işin başındayız. Ancak bu adım kritik eşiği geçmemizi sağlayacak. Doğru yönde ileri doğru atılmış küçük, fakat önemli bir adımdır bu..
    Bu süreçte her oy değerlidir. EVET çıkması değil, hangi şiddette EVET oyu çıktığı önemlidir. Bu sonuç, sürecin hızını belirleyecektir..
    Ben % 70 katılım, % 60 EVET diyordum. AK Parti asılıyor. BDP’deki çözülme, sivil inisiyatifin çabaları, HSYK süreci, HERON, Dörtyol tartışmaları, BALYOZ davası ve andıç soruşturmasında yaşananlar, CHP’nin beceriksizliği, MHP’nin tutarsızlığı, EVET’in şansını artırdı.. Şimdiki tahminim % 78 katılım, % 65 EVET.
    BBP’nin performansı, MHP tabanında ciddi çözülmelere sebeb oluyor.. Bu arada SP iç tartışmalardan kurtulup sürece dahil olursa, birkaç puan daha ilerleme sağlanabilir..
    YAŞ süreci muhteşemdi. Mavi Marmara, İsrail’in akılsızca verdiği tepkiler, süreci engellemek için içerideki adamlarını devreye sokma çabaları, hepsi bu süreci olumlu yönde etkiliyor.. Hatta bu saatten sonra bırakın Kılıçdaroğlu da konuşsun, Bahçeli de. Onlar da EVET değirmenine su taşıyorlar bana kalırsa farkında olmadan..
    Aylardan Ramazan.. Her akşam birlikteyiz, Saflarımız sık, dualarımız bereketli..
    Şunun şurasında ne kaldı.. Ağustos bitti sayılır.. Kadir gecesi, Ramazan Bayramı ve 12 Eylül bayramı! Ramazan’dan sonra bir bayram daha!
    Şurada 2 hafta gibi bir zaman kaldı. İyi çalışalım, bakarsınız % 75’i de aşarız..
    Tabiî rehavete kapılmak yok. “Ben olmasam da olur” diye bir şey yok. Tek bir oy bile önemli..
    Referandum sonrasında “bu iş bitti” diye gidip yatmak da yok.. Daha çok çalışacağız. Daha duyarlı olacağız.. Bu yılların kamburunu sırtımızdan atmak için var gücümüzle ve elbirliği ile çalışacağız..
    Türkiye’nin başarısı, İslâm dünyası, Türk dünyası, diğer mazlum milletler için de umut ve model oluşturacak..
    Darbecilerin hukuk devletinin önüne yığdıkları molozları temizlemek için bir ilk adım bu..
    Haksızlığa, zulme, sömürüye, kayıtdışı ekonomiye, kayıtdışı siyasete, mafiaya, çetelere karşı kazanılan ilk zafer olacak.. Bu anlamda bu referandum bir milad olma özelliği taşıyor..
    Bu gerçek anlamda bir MÜDAFAAYI HUKUK hareketidir. Bu tam anlamı ile bir KUVVAYI MİLLİYE hareketidir.. Milli güçlerin hukuk müdafaasıdır bu yapılan..
    Kazanacağız. Bu zaferde sizin de bir payınız olmasını istiyorsanaız, sadece gidip oyunuzu kullanmaktan daha fazla yapacağınız bir şeyler olmalı.
    Selam ve dua ile

  10. Alt 09-10-2010, 02:30 #20
    spancerx Mesajlar: 1

Kullanıcı isminiz: Giriş yapmak için Buraya tıklayın

Bu soru sistemi, zararlı botlara karşı güvenlik için uygulamaya sunulmuştur. Bundan dolayı bu kısımı doldurmak zorunludur.