Ücretsiz Antivirüs programlari arasinda kullanilabilir ve güvenilirligiyle kullanicilarina rahat bir internet hayati yasatmaktadir. Bedava olan Avast antivirüs programini sizlere biraz tanitayim.

Kolay kurulum Paketi:

3 farklı kurulum seçeneği: custom, express ve compatible. Standard kullanicilarin secmesi gereken " compatible " secenegidir. Compatible ile diger güvenlik programlariylada stabil calisabiliyor.

avast! FileRep özelligi
FileRep servisi ile bilgisayarlarda taninmis olan virüslerin toplandigi yer olup tüm avast kullanicilari tarafindna otomatik taninacak virüsler olacak ve daha güvenli olacaksiniz

Remotecontrol ( Uzaktan erisim )
Uzaktan erisim ile bilgisayariniza uzaktan baglanabilir ya da güvenli bir sekilde baglanilmasini saglayabilir ve sorunlari ortadan kaldirmaya yardimci olur

( Cloud update ) Bulut Tabanlı Güncellemeler

Hizli bir erisimle herhangi bir internet sorunu yasamadan gün icerisinde virüslere karsi programinizin otomatik güncellenmesini saglar.

Avast Arayüz görünümü
Arayüz daha kullanilabilir bir sekilde kolay tasarlanarak herkesin kullanilabilirligi icin hazirlanmistir.

avast! AutoSandbox (Otomatik filtre) Geliştirildi

Kullanicilar tarafindan güvenlilik kazanmamis programlarin v.b. islemlerin olusmasi sayesinde sizinde bilgisayarinizda daha güvenli ve virüssüz bir ortam saglar.

Web Kalkanı ( Web Firewall )
Web ortaminda girdiginiz web sayfalarinda yerlestirilmis virüsler ya da trojanlar bulunabilir ve siz sayfayi acmadan önce o sayfayi tüm bilesenleriyle beraber otomatik tarar ve eger güvenliyse girmenizi saglar, eger güvenli degilse uyari ile size belirtir.

Gerçek Zamanlı Anti-rootkit Koruması


avast! Free Antivirus benzersiz gerçek zamanlı koruması tüm kernel-modlu sürücüleri kontrol ederek tüm rootkitler daha sisteminize zarar vermeden bulunarak durdurulur.

avast! Akıllı Tarama Özelliği

Bilgisayarınızda yaptığı tarama sonucu beyaz listeye aldığı alanları değişiklik olmadıkça taramayan program bu sayede taranması gereken alanları %80 oranında azaltarak daha hızlı tarama sağlar.

Savunma Kalkanı
Bilgisayarınızdaki tüm aktiviteyi gözlemleyen program şüpheli işlemleri rapor/bloke eder.

Mail Kalkanı


Alınan ve gönderilen tüm e-postaları zararlı yazılım tehlikesine karşı tarar. Program taramayı MS Outlook için geliştirdiği bir eklentiyle, diğer e-posta servisleri için ise POP3/IMAP4/SMTP proxy'leriyle gerçekleştirir. Yeni versiyon gmail.com, sympatico.ca gibi SSL tabanlı e-posta servislerini de destekliyor.

P2P Kalkanı
ABC, Ares, Azureus, BearShare, Bit Torrent, BitComet, BitLord, BitPump, CZDC++, Direct Connect, eDonkey, eMule, iDC++, iMesh, Kazaa, Kceasy, LimeWire, Morpheus, Opera's DC++, Overnet, Qtrax, Shareaza, SoulSeek, StrongDC++, uTorrent, Vuze, WinMX, Winny2, Zultrax gibi P2P programlarıyla indirilen tüm dosyalar kontrol edilir.


Anlık Mesajlaşma Kalkanı
AIM (AOL Instant Messenger), Gadu-Gadu, gaim/Pidgin, Google Talk, ICQ, IM2 Messenger, Infium, Miranda, mIRC, MSN/Windows Messenger, Odigo, PalTalk Messenger, Psi Jabber Client, QIP, QQ, SIM, Skype, Tlen, Trillian, WengoPhone, XFire, Yahoo! Messenger gibi anlık mesajlaşma servisleriyle indirilen dosyalar kontrol edilir.

Network Kalkanı
Ağ tabanlı tüm virüslere karşı koruma sağlar ve daha güvenli bir ortam saglar.

Sessiz/Oyun Modu
Tüm tam ekranlı uygulamalar otomatik olarak algılanarak pop-up dahil bilgisayar ekranınızda açılacak her türlü uygulama bloke edilir ve oyunlarinizi daha stabil takilmadan oynamanizi saglar.

CPU Optimizasyonu

Çok çekirdekli CPU'larda daha hızlı çalışan avast! 6 disk alanında daha az yer kaplar ve daha az enerji harcar. Bununla beraber harddiskinizin ömrü de normal antivirüs oranina göre daha performansli olacaktir ve ayni zamanda daha az sarj harcayacaktir.


Tüm bu anlatilanlarla beraber hicbir antivirüs kullanmamak kesinlikle tüm kullanicilar icin bir hatadir cünkü mesele sadece sifrenizin calinmasi v.s. degildir. Virüs ve trojanlar bilgisayarinizi bozabilir ve ömrünü kisaltabilir o yüzden bir Windows kullanicisi iseniz kesinlikle Antivirüs programi kullanmalisiniz. Avast antivirüs programi bedavadir ve kullanimi rahattir.

Avast indirme linki : Avast Free (92.98 MB (Megabyte))