Evcil kediler ne yer - Özellikleri

Kediler ne yer? Kedi mamalari nelerdir? Kediler neden MIRILDAR? Kedileri NASIL sevmeliyiz? Evcil Kedi cinsleri ? Kedinin hasta olup olmadigini nasil anlarim? Kedilerle ne tür oyunlar oynanabilir? Evcil kediye tuvalet ...


  1. Alt 04-08-2012, 06:18 #1
    alptraum Mesajlar: 38.105
    Blog Başlıkları: 28
    Kediler ne yer?
    Kedi mamalari nelerdir?
    Kediler neden MIRILDAR?
    Kedileri NASIL sevmeliyiz?
    Evcil Kedi cinsleri ?
    Kedinin hasta olup olmadigini nasil anlarim?
    Kedilerle ne tür oyunlar oynanabilir?
    Evcil kediye tuvalet aliskanligi nasil saglanir?
    Kedinin uyuyacagi yer nasil olmalidir?
    Kedilere ne zaman ASI yaptirilmali ve veterinerde kontrol ettirilmelidir?
    Kediler kisirlastirildiktan sonra ruh halleri degisir mi?
    Kedilerin temizligi nasil yapilmalidir?
    Kediler evdeki ciceklere zarar verir mi?
    Kediler evdeki ciceklerden zehirlenir mi?
    Kedi ve Köpek ayni yerde yasayabilir mi, beslenebilir mi?
    Kedi ve muhabbet kusu ayni evde yasayabilir mi?
    Kediler karanlikta görebilirler mi?


    Genel basliklarimiz bunlar ve cevaplara gecelim


    Kediler ne yer?


    Yavru kediler süt ile beslenirler. Sütün icerisine doyurucu olmasi maksadiyla ekmekte dogranabilir. Onun disinda yavruluk dönemini asmis bir kedi et ürünlerini, balik ürünlerini yemesi faydali olacaktir. Eger evde besleyeceginiz bir kedi ise en güzeli veteriner den bir diyet listesi almaniz olur. Bu diyet listesinde almasi gereken besin miktarlarida belirtilecektir.

    Kedi mamalari nelerdir?


    Neden kedi maması kullanmalısınız ?
    Her lezzetli öğünde, yüksek sindirilebilir protein kaynağı içermektedir, güçlü bir bağışıklık sistemini destekleyen, dengeli bir vitamin karışımına sahiptir. Onun şimdiki hayat aşamasında, kedinizin beslenmesindeki ihtiyaçları karşılamak için AAFCO onaylı ticari kedi mamaları olduğu sürece geniş yelpazede sunması hakkında endişelenmemelisiniz. Araştırmalara göre
    kedi maması üretiminde kullanılan besinlerin kullanılabilirliği ve sindirilebilirliği kedi maması markası seçerken önemli bir faktördür.

    Kedinizin yiyeceğindeki çeşitlilik ; temel olarak kedi maması fiyatları markaları yüksek kalitede doğal veya organik üretim ile ilişkilidir. Onun şimdiki hayat aşamasında, kedinizin beslenmesindeki ihtiyaçları karşılamak
    için AAFCO onaylı ticari kedi mamaları olduğu sürece geniş yelpazede sunması hakkında endişelenmemelisiniz.

    Kedi maması markası seçerken ; Evcil hayvanların beslenmesinde ırk ve yaş önemli etkendir. Yaşlı kedinize yetişkin kedi maması yada yavru kedi maması vermeyiniz.

    Örnek Kedi mama cesitleri

    http://www.evcilbesinleri.com/kedi-mamasi/


    Kediler neden mırlar?

    Mırlama çoğu zaman kedilerin mutlu olduğu anlamına gelir. En azından biz bu şekilde kabul etmişizdir.

    Araştırmalara göre bu yanlış değil. Ancak eksik bir bilgi. Kediler mutlu olduğu zamanlar dışında da, yani mutsuzken ve acı çekerken de mırlayabilir.

    Buna en iyi örnek doğum yapmakta olan bir anne kedinin doğum anında mırlamasıdır. Benzer şekilde, karaciğer kanseri olan bir kedi hareket etmesi gerektiğinde mırlayarak yerinden kalkar.

    Kemikleri iyileştiriyor

    Kedilerin mırlaması bir rahatlama eylemidir. Mırlayarak acılarını azaltmaya, mırlama sonucunda oluşan titreşimle hem fiziksel hem de psikolojik olarak rahatlamaya çalışırlar.

    Araştırmalar, mırlamanın yarattığı frekans ve titreşimin iç organların ve kemiklerin iyileşmesini sağlayabileceğini göstermiştir. Ancak bu iddia henüz tam olarak kanıtlanmamıştır.

    Genelde sevildiklerinde veya yalnizliklarini hissettirmeleri icinde bu MIRLAMA eylemini gerceklestirirler

    Kedileri NASIL sevmeliyiz? Kedilere masaj YAPILIR MI?

    Kedilerin de tıpkı insanlar gibi masaja ihtiyaçları vardır. Eğer toplu halde yaşayan kedileri ya da yeni doğum yapmış bir anne ve yavrularım gözlemlediysenizkedilerin içgüdüsel olarak birbirlerini yalayarak temizlediklerini ve aynı zamanda da masaj yaptıklarım görmüşsünüzdür. Kedilerin de yapıları çok esnek olmasına rağmen kulak arkaları gibi uzanamadıkları yerler vardır ve diğer bir kedinin yardımıyla bu bölgelerini de temiz tutmaya ve rahatlamaya çalışırlar.

    Masaj en çok romatizması olan ve yaşlı kediler için gereklidir. Geriatrik sorunları olan bir kedi yaşlı ve romatizmalı eklemleri ve kaslarına masaj uygulandığında rahatlayacak hareketleri daha da çevikleşecektir. Masaj sadece yaşlı ve romatizmalı kediler için değil aynı zamanda sıhhatli aktif belki de hiperaktif kediler için de gereklidir. Bütün o koşuşmalar hoplayıp zıplamalar ve avcılık numaralarından soma kediniz kas ağrılarından şikayetçi olabilir. Yumuşak bir masaj kedinizi dile getiremediği sıkıntılardan kurtaracaktır.

    Masaj fiziksel yararları yanı sıra kedinizle iyi bir diyalog kurmanıza olanak sağlayacağından psikolojik yararları da gözönünde bulundurulmalıdır. Şefkatli eliniz onun sırtında kulak arkalarında ve almnda gezindikçe sizinle aramzda gelişen duygu alışverişi ona daha fazla güven ve huzur verecektir. Böylece ruhsal sıkıntılarından kurtulacak daha huzurlu ve sevecen bir kedi olabilecektir.

    En son olarak bu masaj seansından yararlanabilecek diğer bir kişinin de siz olduğunu belirtmekte yarar var. Araştırmalar kedileriyle oynaşan onlara masaj yapan kişilerin çok daha dingin ve huzurlu olduğunu saptamış. Kedileri okşamanın onlara dokunmanın vücuttaki kan basıncını düşürdüğü elektriği aldığı ve dolayısıyla beraberinde daha stressiz bir hayat sunduğu biliniyor.

    Masaj Tekniği
    Kedinize masaj yapmak için profesyonel bir masör olmanız gerekmiyor. Gereken tek şey sabır ve şefkat. Kedinize masaj yapabilmeniz için onun dokunulmaya sevilmeye alışmış olması yani size güvenebilmesi yani sizin onun güvenini kazanmış olmamz gerek.
    Masaj yapılırken kediniz ayakta durabilir oturabilir ya da yatabilir. İdeal pozisyon kedinizin boylu boyunca uzanmasıdır.

    Bazı kediler dokunulmaktan hiç hoşlanmazlar. Bunun nedeni evinize gelmeden önce geçirdiği acı bir de-neyimden ötürü insanlara karşı çekingen ve temkinli davranma ihtiyacı hissetmesi olabilir. Zamanla kendisini incitmeyeceğini tahmin ettiği insanlarla arasında dokunmaya dayalı çok hoş bir bağ kurabilir. Ancak bunun için de sizin ilgi ve şefkatinize ihtiyacı olacaktır. Bu mesajı ona yumuşak masajlarla verebilirsiniz.

    İlk olarak yapacağınız şey onu masaja alıştırmak için vücudunun çeşitli bölgelerine dokunarak onu sevmek. Aynı anda yumuşak ve tatlı bir tonda onunla konuşmayı denerseniz size güveni artacak ve vücudunun en hassas bölgelerine dahi dokunmanıza izin verecektir. Bir kez onun güvenini kazandıktan sonra masaj yapmaya boynundan başlayabilirsiniz. Sırtından omurga çizgisi hizasında aşağıya doğru yavaş yavaş inebilirsiniz. Kalçalara geldiğinizde biraz daha dikkatli ve yumuşak olmaya çalışın.

    Kediniz kalçalarına aşırı düşkün olabilir!!! Arka bacaklarının dış kısmı iç kısmı ve ayaklarım ovuşturduktan sonraboynuna geçebilirsiniz. Bu sırada kediniz eğer bu işten yeterince hoşlanmışsa sırt üstü yatacak ön ve arka bacaklarım açarak karnım okşamamza izin verecektir. Artık ikinci adımı atabilirsiniz. Yani biraz daha sert hareketlerle daireler çizerek boynundan başlayıp sırtına ve kalçalarına sıkı bir masaj yapabilirsiniz.

    On ve arka bacaklara masaj yaparken kedinin tüm kas tendon ve eklemlerini gözönünde bulundurarak hareket etmeniz gerekiyor. Dikkat edeceğiniz ikinci nokta erkek kedilerin karmna masaj yaparken elinizi kaptırmamak. Kısırlaştırılmış dahi olsalar erkek kediler karınları okşandığında ya da masaj yapıldığında dişi kedilerin sırtına binerken duydukları hislere benzer duygular duyarak uyarılmış olur ve içgüdüsel olarak nasıl dişinin boynuna dişlerini geçirirlerse sizin elinizi de aynı duygularla ısırırlar.

    Kaynak: Najla Kurdoğlu Sema Öğünlü "Kedi bakımı ve Sağlığı" 1993


    Evcil kediye tuvalet aliskanligi nasil saglanir?


    Kedilerde tuvalet egitimi ile alakali videolarimiza su linklerden bakabilirsiniz

    http://www.muhakeme.net/videos/7138/...ogretilir.html

    http://www.muhakeme.net/videos/7139/...verilmeli.html

    Evcil Kedi cinsleri nelerdir?


    Kedi cinsleri ile alakali yeni konu linki verilecektir

    Bu konuyu cok iyi arastirip dökümanlari bir araya topladim ama saatler sonra tüm dökümanlari kaybetmem ve internetten cikmam gerektigi icin yukaridaki sorulari sizlere biraktim. Eger yorumunuzda yazarsaniz parca parca konu icerisine ekleyecegim. Yukaridaki basliklar benim aklima gelen sorulardi eger sizlerde farkli sorularla ve cevaplarla gelirsenizde olur ama en azindan bu maddeleri yavas yavas aciklayalim.

  2. Alt 01-02-2013, 21:52 #2
    Ziyaretci
    Misafir Mesajlar: n/a
    kediler çoğunlukla hangi mamayı yer!

  3. Alt 07-08-2013, 14:59 #3
    Ziyaretci
    Misafir Mesajlar: n/a
    et ciğer ve süt içer

Kullanıcı isminiz: Giriş yapmak için Buraya tıklayın

Bu soru sistemi, zararlı botlara karşı güvenlik için uygulamaya sunulmuştur. Bundan dolayı bu kısımı doldurmak zorunludur.