1. Alt 09-11-2009, 15:02 #1
    HİRANUR Mesajlar: 295
    Malzemeler
    4 Yumurta
    200 gr. Margarin
    3 Çorba Kaşığı Kanyak
    1 Su Bardağı Süt
    1.5 Su Bardağı Şeker
    200 gr. Bitter Çikolata
    1/2 Su Bardağı Un
    1/2 Su Bardağı Kekun
    2 Çorba Kaşığı Buğday Nişastası
    4 Çorba Kaşığı Kakao
    4 Çorba Kaşığı İri Çekilmiş Badem
    1 Çorba Kaşığı İri Çekilmiş Çamfıstığı
    2 Çay Kaşığı Tarçın
    3 Parça Karanfil
    1 Tatlı Kaşığı Kabartma Tozu


    Yemeğin Tarifi
    Eritilmiş margarin ve bir bardak toz şekeri iyice çırpın. Çırpılmış şekerli yağa 4 yumurtanın sarısını ilave ederek çırpmaya devam edin. Başka bir kapta yumurtaların akını beyaz bir köpük elde edinceye kadar çırpın, sonra diğer karışıma ilave edin ve yeniden karıştırın.

    Başka bir kapta unu, kekunu, 2 kaşık kakao?yu ve kabartma tozunu karıştırın. Bu karışımı yumurtalı karışıma azar azar ilave ederek yeni karışımınız kek hamuru kıvamını alana kadar karıştırmaya devam edin.

    Son olarak rendelenmiş çikolata, tarçın, karanfil, badem ve çam fıstığını ekleyerek karıştırın. Hamuru yağlanmış kek kalıbına koyarak 170 derecelik fırında 45- 50 dakika pişirin.

    Kekin üzerine dökmek üzere, 2 kaşık kakao, nişasta,1/2 su bardağı şeker ve 1 su bardağı sütü bir tencerede ağırlaşana kadar kaynatın. Fırından çıkardığınız kek biraz soğuduktan sonra sosu ılık ılık üzerine dökün.

  2. Alt 09-12-2009, 04:25 #2
    altun Mesajlar: 885
    paylaşım için teşekkürler
    denerim bunu

  3. Alt 09-12-2009, 14:56 #3
    Unnecessary Mesajlar: 726
    şaka gbi olcak ama mutfağa girmeyen ben maalesf yapacağım inşallah :D
    canım çekti böyle güzel resimli kekler koymaya devam edinde belki mutfağa girerim

  4. Alt 09-14-2009, 10:39 #4
    M ALİ RUMİ Mesajlar: 193

Kullanıcı isminiz: Giriş yapmak için Buraya tıklayın

Bu soru sistemi, zararlı botlara karşı güvenlik için uygulamaya sunulmuştur. Bundan dolayı bu kısımı doldurmak zorunludur.