Malzeme :

Ekmeği için:

o 1.5 su b.tam buğday unu
o 1.5 su b.çavdar unu
o 1.5 su b.un
o 1p.kuru maya
o 1çorba k.tuz
o aldığı kadar su
Çorbası için:
o 1 su b.yeşil mercimek
o 1 soğan
o 2 diş sarımsak
o 1 çorba k.salça
o 1 tatlı k.biber salçası
o 2 çorba k.un
o 2 çorba k.tereyağı
o nane
o tuz
o karabiber
o et suyu


Hazırlanışı :

Önce ekmeği için unları bir kaseye alın. kurumaya,tuz ve su
ilave ederek kulak memesinden daha sert bir hamur hazırlayın.Hamura yuvarlak bir ekmek şekli verin.Üzerine biraz sıvıyağ sürüp 1 saat tepsi mayası gelmesini bekleyin. Bu arad çorba için tencereye sıvıyağı,soğan ve sarımsağı alıp soteleyin. Üzerine tereyağını ve unu alın. Daha sonra salçalarını ilave edin.

Daha önceden sıcak suda bekletilmiş mercimekleri tuz ve baharatları ilave edip su koyarak pişmeye bırakın. Ekmek mayalanınca 180 derecelik fırında pişirin. Pişen ekmeğin ilk sıcaklığı çıktıktan sonra kapağını kesip içini boşaltın. İçine çorbanızı koyun. Kapağını kapatarak soğutmadan servis yapın