Malzemeler :

* 1 kase haşlanmış buğday
* su
* 1 kase yoğurt
* 2 çorba k.un
* 1 yumurta

Köftesi için:

* 100 gr. kıyma

Sokareci için:

* 1 soğan
* 1 çorba k.tereyağı
* aş otu
* tuz

Hazırlanışı :

Tencereye su alın.Su kaynadıktan sonra üzerine haşlanmış buğdayı ilave edip tekrar kaynatın. Terbiyesi için bir karıştırma kabına 1 kase yoğurdu alın.Yoğurdun üzerine 1 adet yumurta ve 2 çorba kaşığı unu ilave edip karıştırın.Üzerine ilk önce soğuk su ilave edip daha sonra sıcak su ilave edip terbiyeyi tencereye buğdayın üzerne
ilave edip bir taşım daha kaynatın. Köftesi için kıymayı yoğurup fındık büyüklüğünde hazırlayıp una bulayın.Daha sonra köfteleri kızartın. Köfteleri tencereye ekleyin. Sokaracı için tavaya tereyağını alın.Soğanı yemeklik kesin.Tavaya soğanı alın kavurun.Soğan kavrulduktan sonra üzerine ince kıyılmış aş otunu ilave edin.Üzerine tuz ilave edip tavayı ocaktan alın. Çorbayı servis tabağına alın. Üzerine sokaracı ilave edip servis edin.