Malzeme :

* yarım kg bamya
* 1 tavuk gögsü
* 1 soğan
* 3 domates
* yarım limon suyu
* zeytinyağı,tuz


Bacanasıiçin:

o 4 çorba k. mısır unu
o 2 çorba k. buğday unu
o 2 çorba k. tereyağı
o tavuk suyu
o kırmızı biber,tuz


Hazırlanışı :

Tencereye sıvıyağı alın. üzerine küp doğranmış soğanları ekleyin. Kuşbaşı doğranmış tavuklarla soteleyin.
Üzerine bamyaları ekleyin. Şöyle bir çevirip domates püresi(kıştan hazırlayıp sakladığımız) ya da domatesi ekleyip pişmeye bırakın.

Diğer tarafta tencereye mısır unu ve buğday ununu koyup kısık ateşte karıştırın. Üzerine tereyağını koyun. Tereyağ eriyip unla birkaç dakika çevrildikten sonra alabildiği kadar tavuk suyu veya etsuyu koyun.Tuzunu,biberini koyup beğendi kıvamına gelene kadar pişirin.En son maydanoz ilave edin. Servis tabağına bacanayı koyun. Ortasını açıp tavuklu bamyayı koyun. Sıcak sıcak servis yapın.