Malzeme :

* Şehriyeli Pilav için:
o 1 p.şehriye
o 2 diş sarımsak
o 1 soğan
o 2 biber
o 1 çorba k.domates salçası
o tuz
o sıvıyağ,su
o Eti için:
o 400 gr.kuzu eti
o 1 soğan
o 1 domates
o 1 çorba k.salça
o 1 defne yaprağı
o su
o tuz,sıvıyağ

Üzeri için:

2 biber
1 domates
kaşar peynir rendesi

Hazırlanışı :

Öncelikle şehriye sıvıyağda pirinç gibi kavrulur. Üzerine soğan ve sarımsak ilave edilir.Ardından biberler eklenir. Daha sonra domates salçası eklenip bir iki kez karıştırıldıktan sonra üzerine sıcak su ve tuz ilave edilip pişmeye bırakılır. Diğer tarafta tencereye sıvıyağ ve et alınıp kavrulur. Dah sonra soğan ardından domates eklenir. En son salça ve defne yaprağı ilave edilir.

Sıcak su ilave edilerek suyunu çekene kadar pişmeye bırakılır. Tuz ve istenilen baharatlar ilave edilir.Pişen şehriye pilavı tek kişilik güveçlere paylaştırılır.Üzerine pişen et paylaştırılır. ÜZerine biber ve domates dilimleri kesilir. Kaşar peyniri rendesi serpilir. Fırında kaşar peyniri eriyip domates ve biber yumuşayıncaya kadar tutulur. Tam 10 kişilik olan bu yemek hem çok lezzetli hem de servisi çok pratik...