Malzeme :



o 2.5 su b. pirinç
o 1 havuç
o 1 su b. bezelye
o 1 tutam dereotu
o Köftesi için:
o 300 gr kıyma
o 1 yumurta
o kurutulmuş ekmek
o 1 tutam maydanoz
o 1 soğan


köfte
o Sosu için:
o 1 çorba k. tereyağı
o 1 çorba k. salça
o su,tuz,kekik
o baharı,tuz


Hazırlanışı :

Önce sade bir pilav hazırlayalım. Başka bir tencerede küp doğranmış havuçları ardından da bezelyeleri ekleyerek haşlayalım. Pilav piştikten sonra en son sebzelerini ve ince kıyılmış dereotlarını ekleyelim. Diğer tarafta köfte için gerekli olan malzemelerle köfteyi yoğurup misket şeklinde köfteler yapalım.Köfteleri hafifçe unlayıp az yağda tavada yarı kıvamda kızartalım.

Daha sonra üzerine tereyağı ve salçayı ekleyip biraz su vererek pişirelim. Pilavı bir kalıp yardımı ile servis tabağına alalım. Ortasına köfteleri doldurarak sıcak servis yapalım.

Benzer Konular