Malzeme :



o 1 kg.patates
o 700 gr.kuzu eti
o 2 soğan
o 5 diş sarımsak
o 5 sivri biber
o 4 domates
o 1 defne yaprağı
o tuz,karabiber
o zeytinyağı


Hazırlanışı :

Öncelikle kuzu kuşbaşı etlerimizi sıvıyağda güvecin içinde çeviriyoruz.Üzerine defne yaprağını, doğranmış soğan ve sarımsakları da ilave ediyoruz.5 dakika sonra elma dilimi şeklinde doğranmış patatesleri ilave ediyoruz.En son doğranmış biberleri ve domatesleri de ekleyin.Daha sonra tuzunu ve karabiberini ayarlayın.

Ağzını önce yağlı kağıtla daha sonra da aliminyum folyo ile kapatın.Ocakta 10 dakika pişirip ısıtılmış 190 derecelik fırında en az 1 saat patatesler ve etler hamur gibi pişene kadar tutun. Pilavla sıcak servis yapın. Çok bereketli bir misafir yemeği...