Malzeme :



o 250 gr kıyma
o 2 su b. ince bulgur
o 1 çorba k. un
o 1 yumurta
o 1 su b. kuru fasulye
o 1 su b. nohut
o 1 kuru soğan
o 1 çorba k. domates salçası
o 1 çorba k. biber salçası
o pulbiber,karabiber
o sıvaıyağ,tuz


Hazırlanışı :

Yahni köfte için ilk olarak karıştırma kabına bulgur alınır biraz ılık su ilave edilir.Biraz karıştırılır ve daha sonra kıyması unu ve yumurtası da ilave edilerek yoğrulur.elde edilen köfteler fındık büyüklüğünde yuvarlanır.Bu arada bir tencereye sıvıyağ alınır. üzerine doğranmış soğanlar alınır.Salçası eklenerek çevrilir.üzerine sıcak su ilave edilir.

Su kaynayınca köfteler eklenir.10 dakika piştikten sonra haşlanmış nohut ve kuru fasülye de eklenek pişirilir.tereyağı ve reyhanla sos yapılarak üzerine dökülür ve sıcak servis edilir.