Malzeme :



o 1 kg. et
o 1 havuç
o 1 soğan
o 1 patates
o 1 domates
o 2 diş sarımsak
Sosu için:
o 2 yumurta
o 1,5 su b. yoğurt
o 1,5 su b. un
o 1 tatlı k. kabartma tozu
o tuz,karabiber


Hazırlanışı :

Tavaya sıvıyağ alın.Üzerine yemeklik kesilmiş moydonuzu alıp kavurun.Üzerine patatesi rendeleyin. 1 kg.kuzu etini önceden haşlayın.Tencerye kuzu etini ekleyin.Üzerine domatesi ekleyin.Sosu için 2 adet yumurtayı kırın.Üzerine 1.5 su bardağı un ve yoğurdu ekleyin.

Sosa haşlanmış olan etin suyundan ekleyin.Sosu ayran kıvamına getirin.Eti bir fırın kabına lın.Üzerine sosu dökün.Önceden ısıtılımış 180 dercelik fırında pişirin.