Malzeme :



o Yarım kg et
o 1 soğan
o 1 biber
o 2 domates
o 1 çorba k. salça
o 1 tatlı k. un
o 1 tatlı k. biber salçası
o 1 kase sebze kurusu
Üzeri için:
o 5 patates
o 1 çorba k. tereyağı
o tuz,kırmızı biber, kekik


Hazırlanışı :

Kuru sebzeler sıcak suda 10 dk kadar bekletilir.Tencereye sıvı yağ alınır. Üzerine etler ilave edilerek kavrulmaya başlanır.soğanlar ve biberler doğranır.soğanlar ete ilave edilir. daha sonra biber ve domates salçası ilave edilir.doğranmış biber ve domatesler de ilave edilir.ve biraz pişirilr. daha sonra kuru sebzeler ilave edilir.un da eklenip karıştırılır.

Su ilave edilerekpişmeye bırakılır. Sos koyulaşıp malzemeler pişince bir fırın kabına aktarılıp haşlanmış halka patatesler üzerine dizilir. tuz,toz kırmızı biber serpilip üzeri kızarana kadar fırında pişirilir.