Malzeme :

* Böreği için:
o 2 su b. un
o tuz,su
o
o içi için:
o 200 gr kıyma
o 1 soğan
o tuz,karabiber
o sıvıyağ
Çorbası için:
o 300 gr et
o 1 su b. nohut
o 4 su b. süzme yoğurt
o nane,karabiber,tuz


Hazırlanışı :

Böreği için un,tuz ve su ile bir hamur hazırlayın.Kıymanın içine soğanı rendeleyin.Tuz,karabiber ve biraz sıvıyağ ilave ederek yumuşak bir kıvama getirin. Hamuru mantı hamuru gibi açıp üzerine kıymalı harcı heryerine gelecek şekilde sürün.Daha sonra rulo yapıp hamuru iyice inceltin.Hamuru bıçakla küp şeklinde kesin. Daha sonra ya uçlarından kapatarak ya da yan çevirip üzerine bastırarak inceltin. Tencerede et ve nohutu birlikte haşlayın.Üzerine börekleri ekleyin. Bu arada süzme yoğurdu iyice çırpın.

Çorbanın suyundan ekleyerek ılıtın. Daha sonra kesilmeden çorbaya yoğurdu ekleyin. Suyunu ve tuzunu ayarlayın. Servis sırasında kırmızı biber ve nane eklenmiş kızartılmış tereyağı ekleyerek sıcak servis yapın. Eti,hamuru,nohutu içinde olan çorba değil tam bir ana yemek...