Malzeme :



o 1 dana nuar
o 1 soğan
o 2 defne yapr
o ğı
1 havuç
o 1 tatlı k. tane karabiber
o 1 tutam maydanoz sapı
o Sosu için:
o 1 çorba k. domates salçası
o 1 diş sarımsak
o zeytinyağı
o tuz, karabiber
o su

Püresi için:

4 patates
1 çorba k. teryağı
1,5 su b. süt
tuz, su

Hazırlanışı :

Dana nuarı,irice doğranmış soğan ve havucu,defne yapraklarını,maydanoz saplarını,karabiberi tencereye alarak ve üzerine su ilave ederek pişmeye bırakıyoruz. bu arada patatesleri incecik doğrayıp üzerine biraz su ve süt ilave ederek pişmeye bırakıyoruz. pişince içine kalan sütü ve tereyağını,tuzu ilave ederek eziyoruz. kıvamını sağlayınca altını kapatıyoruz.

sosu için de tavaya çok az zeytinyağı alıp sarımsakları soteliyoruz. üzerine salçayı,tuz,karabiberi ve suyu ekliyip sosumuzun kıvamını ayarlıyoruz. pişen rostomuzu dilimleyerek servis tabağına alıyoruz. kenarlarını
patates püresini alıyoruz. hertarafına sosu gezdirip sıcak servis yapıyoruz.