Malzeme :

* 1 bütün tavuk
* 1 soğan
* 6 diş sarımsak
* 1 tutam taze kekik
* tuz, karabiber
* 1 çorba k. mayonez
* 4 patates


Hazırlanışı :

1 adet bütün tavuğu karın bölümüne sarımsakları ve iri kesilmiş soğanı içine doldurun.1tutam taze kekiki tavuğun içine alın.Tuzunu serpin.Tavuğun açık olan ksımlarını kürdan yardımıyla tutturun.Fırın tepsisine bütün tavuğu alın.Tavuğun üzerine mayonezi sürün.

Önceden ısıtılmış 170 derecelik fırında tavuğu pişirin.4 adet patatesi haşlayın.Daha sonra tavada patatesleri soteletin.Patateslerin üzerine tuz,karabiber,kırmızı toz biber serpin.Servis tabağına yeşillikleri alın.Pişen tavuğu ilave edin.Kürdanları çıkartın.Tavuğun garnitürü için sotelenmiş patatesleri ilave ederek servis edin.