Malzemeler :

* 4 enginar

Köftesi için:

* 1 tutam maydonoz
* 150 gr kıyma
* 1 yumurta sarısı
* 1 soğan
* karabiber,tuz
* alabildiği kadar kurutulmuş ekmek

Üzeri için:

* sıvıyağ
* 4 domates
* 1dolmalık yeşil biber
* 2 renkli biber
* 1 su b. bezelye
* taze kekik
* zeytinyağı
* tuz
* karabiber
* su

Hazırlanışı :

Enginarları tencereye alın. Üzerine biraz tuz ve toz şeker ekledikten sonra enginarları haşlayın. Diğer taraftan köftesi için; kıymayı karıştırma kabına alın. Üzerine yumurta sarısı, rendelenmiş soğan, ince doğranmış maydanoz ve alabildiği kadar kurutulmuş ekmek ilave edilir. Tuzu ve baharatı ayarlandıktan sonra hazırlanmış olan köfte harcından 4 tane yassı köfte hazırlanır. Enginarlar haşlandıktan ve köfteler hazırlandıktan sonra 2 domates küp doğranarak fırın kabının altına yayılır. Enginarlar domateslerin üzerine yerleştirilir. Daha sonra hazırlanan köfteler enginarların üzerine yerleştirilir.Köftelerin üzerine de sırasıyla 1 halka domates, yeşil biber, sarı biber va kırmıı biber konularak kürdan ile tutturulur. Tabandaki domateslerin üzerine de bezelyeler serpiştilir. En son enginarların haşlandığı sudan bir miktar konularak fırında pişirilir. Yemeğimiz pişince isteğe göre üzerine bir dilim kaşar peyniri konup bir süre daha fırında bekletilebilir.