Malzemeler :

* 1 kg. kuzu gerdan
* 2 soğan
* 2 patates
* 2 çorba k. salça
* 2 defne yaprağı
* 2 domates
* 2 kırmızı biber
* 4 yeşil biber
* sıvıyağ
* tuz, karabiber
* su

Hazırlanışı :

Kuzu gerdanlar tencerede alt üst pişirin.Soğanları elma dilim olarak kesin.Soğanları etlerin üzerine alın. Daha sonra etlerin üzerine 2 çorba kaşığı salça ve defne yapraklarını ilave edin.Daha sonra üzerine su ilave edin. Etleri pişirin.Daha sonra üzerine domates ve biberi ilave edin.200 derecelik fırında pişirmeye devam edin. 2 adet patatesi iri olarak kesin ve patatesleri kesin.Patatesleri kızartın. Fırından yemeği çıkartın.Üzerine kızarmış patatesleri ilave edip servis edin.