Malzemeler :

* 400 gr. kuzu eti
* 150 gr. kuyruk yağı
* Tuz
* Pul biber
* Lavaş
* Domates
* Biber

Yoğurtlu İştah Açıcı için:

* 1 kase süzme yoğurt
* 1 tutam dere otu



Domatesli İştah Açıcı için:

* 5 domates
* 2 kırmızı soğan
* 1 tutam maydanoz
* Nar ekşisi
* Zeytinyağı


Hazırlanışı :

Adana kebabı için ilk önce 400 gr.kuzu eti ve 150 gr.kuyruk yağını ,tuz,pulbiber ilave edip satır kıyması olarak elde edin.
Çöp şişlere adana kabıabını elinizle suya batırarak şekil verin.Daha sonra adana kebaplarını fırın tepsisine dizin ve önceden ısıtılmış olan 190 derecelik fırında pişirin.Önceden ısılmış olan 190 derecelik fırında pişirin.Yoğurtlu iştah açıcı için bir kaba 1 kase süzme yoğurdu alın. 1 tutam dereotunu ince olarak kesin.Süzme yoğurdun üzerine dereotunu ilave edin ve karıştırın.

Domatesli iştah açıcı 5 adet domatesi küp olarak kesin.2 adet kırmızı soğanı küp olarak kesin.1 tutam maydanozu ince kesin.Daha sonra domatesi,kırmızısoğanı ve mayadonozu karıştırın.Üzerine nar ekşisi ve zeytinyağı ilave edin.Ayrı ayrı çukur servis kaselerine yoğurtlu iştah açıcıyı ve domatesli iştah açıcı yı servis tabaklarına ilave edin.Servis tabağınnın zeminine lavaşları dizin.Üzerine fırından çıkan adana kebapları ilave edin. Domatesi ve biberi 4 e kesin.Tavaya sıvıyağı alın.Sıvıyağda domatesleri ve biberleri soteleyin.Adana kebapların üzerine domates ve biberleri ilave edip servis edin.