Malzemeler :

* 4 patlıcan
* 200 gr. kıyma
* 5 domates
* 1 soğan
* 3 diş sarımsak
* Maydanoz
* 1 tatlı k. salça
* 1 tutam maydanoz
* Sıvıyağ
* nohut
* Tuz, karabiber

Beşamel sos için:

* 2 su b. süt
* 2 tatlı k. un
* Sıvıyağ
* Tuz, karabiber

Üzeri için:

* Kaşar peyniri


Hazırlanışı :

Patlıcanları alacalı soyun.Patlıcanları uzun olarak kesin.Tavaya az sıvıyağ ilave edin ve patlıcanları hafifçe rengi dönene kadar pişirin ve daha sonra ocaktan patlıcanları alın.1 adet soğanı yemeklik kesin.Tavaya soğanları ve sarımsakları ilave edin ve kavurmaya devam edin.Soğan ve sarımsak kavrulduktan sona üzerine 200 gr.kıymayı ilave edin ve kavurmaya devam edin.

Daha sonra üzerine 1 çorba kaşığı salça,1 tutam ince kesilmiş maydanoz tuz ve karabiber ilave edin.Üzerine haşlanmış nohut ilave edip ockataniç harcı alın.Beşamel sos için tencereye sıvıyağı alın ve üzerine 2 tatlı kaşığı un ilave edin ve unu kavurun.Un kavrulduktan sonra üzerine 2 su bardağı sütü ilave edin ve beşamel sosu pişirin Fırın kabına bir sıra patlıcanları dizin.Patlıcaların üzerine kıymalı iç harçtan ilave edin.Üzerine az miktarda beşamel sos ilave edin.Üzerine kalan patlucanları dizin.Üzerine beşamel sosu dökün.Beşamel sosun üzerine kaşar peyniri ilave edin ve önceden ısıtılmış olan 180 derecelik fırında pişirin.